28.5 C
Los Angeles
August 9, 2022
DailyNews – MK
Ekonomi

Zona e euros dhe rritja e PBB-së në tremujorin e tretë

Sipas Eurostat, PBB-ja e zonës euro u rrit me 12.7 përqind në tremujorin e tretë, shumë më e lartë se e parashikuar 9.4 përqind, pasi të dhënat u lëshuan për Francën, Spanjën, Gjermaninë dhe Italinë, të cilat gjithashtu tregojnë rritje më të lartë se sa pritej.

Kjo është rritja më e madhe në historinë e unionit monetar që nga recesioni më i keq për shkak të vendosjes së masave kufizuese kundër përhapjes së virusit koronar.

Ekonomia e zonës euro u tkurr 11.8 përqind midis prillit dhe qershorit dhe 3.7 përqind në tremujorin e parë, nga janari në mars kur pandemia goditi Evropën.

Në të njëjtën kohë, Bashkimi Evropian regjistroi rritje prej 12.1 përqind në tremujorin e tretë, pasi ra 11.4 përqind në fillim të këtij viti.

Masat e reja të mbylljes të futura nga disa zona të euros dhe vendet e BE sugjerojnë që rritja ekonomike mund të ngadalësohet përsëri.

Related posts

Prej sot mund të aplikoni për subvencione për klima inverter

admin

Mbi 600 kompani perëndimore kanë ndërprerë aktivitetet në Rusi

admin

Forumi i biznesit maqedonaso-polak: Imunizim, bashkëpunim dhe investime në zhvillimin e ardhshëm për rimëkëmbjen ekonomike pas KOVID-it

admin