-1.2 C
Skopje, NM
26/10/2021
DailyNews.mk
Maqedoni Përzgjedhjе nga redaktori

Zaev: Rritja e transparencës pozitivisht ndikon në demokratizim

Rritja e nivelit të transparencës ka ndikim pozitiv ndaj demokratizimit të shtetit dhe u mundëson qytetarëve të kenë kontroll mbi institucionet. Në mënyrë shtesë, transparenca pozitivisht ndikon mbi zhvillimin ekonomik të shtetit dhe mbi integrimet euroatlantike, theksoi kryeministri Zoran Zaevi në profilin e tij në Fejsbuk, përcjell Zhurnal.mk

“Me qëllim të inkurajohet llogaridhënia, transparenca e vetëqeverisjeve lokale, në pajtim me Strategjinë për transparencë të Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut, në seancën e djeshme është pranuar rekomandimi i Komisionit për sistem politik dhe politika ekonomike aktuale e Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe është miratuar konkluzion se të gjitha raportet financiare dhe raportet për punë (tremujore, gjashtëmujore dhe vjetore) të cilat dorëzohen në shqyrtim në procedurë qeveritare, nuk do të shqyrtohen në Komision, nëse lista e 22 informacioneve dhe dokumenteve detyruese me të cilat sigurohet llogaridhënia e komunës nuk janë publikuar në faqet e internetit të propozuesve”, thekson Zaevi në profilin në Fejsbuk

Related posts

Ganiu: Që nga 2005 e këtej në Çair është investuar 5 milionë euro në infrastrukturë nëntokësore

Admin

Blerim Bexheti: Jo vetëm Shkupi, po as Qeveria nuk bëhet pa shqiptarët

Admin

Shkupi dhe Kumanova me më shumë raste aktive me coronavirus

Admin

Filipçe: Të rinjtë janë pasuria jonë më e madhe

Admin

Boçvarski dhe Nuredini premtojnë përkrahje të projekteve nga program ii Bejtës

Admin

Shilegov: Këto katër vite në Shkup nuk ka patur rrahje nëpër shkolla dhe autobusë

Admin

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com