22.8 C
Skopje, NM
30/07/2021
DailyNews.mk
Maqedoni

Zaev – Orijan: Izraeli e mbështet progresin e Maqedonisë së Veriut, ka interes për intensifikim të bashkëpunimit

Shkup, 19 korrik – Kryeministri Zoran Zaev këtë pasdite u takua me ambasadorin izraelit Dan Orijan, i cili po përfundon mandatin e tij në vendin tonë.

Siç kumtoi shërbimit për shtyp qeveritar, takimi u përqendrua në marrëdhëniet miqësore në mes dy shteteve, për të cilat u konkluduan se do të zhvilloheshin, ndërsa u panë potencialet për përparimin e tyre.

Kryeministri Zaev e falënderoi ambasadorin Orijan për mbështetjen e vazhdueshme që Izraeli i jep vendit tonë që nga pavarësia dhe që vazhdon edhe sot në shumë fusha. Përvojat e përbashkëta për fillestarët dhe inovacionet, brenda mundësive për zhvillimin e ekonomisë, theksohen veçanërisht si të rëndësishme.

Gjithashtu u theksua mbështetja e shtetit të Izraelit për përparimin e Republikës së Maqedonisë të Veriut në plan vendor dhe ndërkombëtarë.

“Miqësia dhe ndihma nga Izraeli kanë rëndësi për ne, si një mik i dëshmuar i vendit tonë dhe ne vazhdojmë të ndërtojmë marrëdhënie në një nivel parimor në fushën e ekonomisë, kulturës, arsimit, politikave sociale. Paralelisht me përpjekjet brenda procesit të integrimit evropian, ne jemi të përkushtuar në krijimin e vendeve të reja të punës dhe përmirësimin e standardeve të jetesës së qytetarëve në vendin e tyre dhe ne vazhdojmë të punojmë në atë drejtim”, tha kryeministri Zaev.

Related posts

Bëni kujdes gjatë vizitave në Vodno dhe vendet e tjera për piknik, apelojnë nga Qyteti i Shkupit

Admin

Nisma “Më mirë për Tetovën”: Ndryshimet në KZ në prag të zgjedhjeve lokale është një veprim jodemokratik

Admin

ARDB dhe OSBE nënshkruan Memorandum për zbatimin e projekteve të përbashkëta 2021 – 2024

Admin

Mosrespektimi i masave e rrit numrin e pacientëve të hospitalizuar nga korona në Tetovë

Admin

Kuvendi i miratoi ndryshimet dhe plotësimet e Ligjit për shtetësi

Admin

Është parandaluar garë ilegale në autostradën Saraj – Tetovë

Admin

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More