8.8 C
Skopje, NM
26/10/2021
DailyNews.mk
Maqedoni Përzgjedhjе nga redaktori

Zaev: Me bojkotimin e regjistrimit, do mbetemi njollë e zezë në mbarë botë

Kryeministri Zoran Zaev drejtoi takimin punues të organizuar nga Enti Shtetërore i Statistikave (ZSHS), me kryetarët e komunave për të kryer me sukses regjistrimin e ardhshëm të popullsisë.

“Në pak më shumë se dy muaj, vendi ynë do të kryejë operacionin më të rëndësishëm statistikor – regjistrimin. Unë insistoj në termin ‘operacion statistikor’ sepse me zgjidhjet ligjore regjistrimi do të realizohet ekskluzivisht si një operacion statistikor në përputhje me standardet e Kombeve të Bashkuara dhe Eurostat. Me zbatimin e tij të suksesshëm, ne më në fund do të korrigjojmë pasojat e shkaktuara nga pushimi i madh, i papranueshëm i 20 viteve nga regjistrimi i fundit përkatës,” tha Zaev.

Menjëherë më pas, ai iu referua njoftimit të bojkotit të regjistrimit nga opozita. “Përveç se është i papranueshëm ligjërisht, bojkoti sjell vetëm konfuzion në mesin e qytetarëve, dëmtime serioze të shtetit dhe asgjë të mirë, asgjë pozitive.

“Thirrja për bojkot është sjellje e papërgjegjshme dhe mungesë e vetëdijes elementare se duke mos kryer regjistrimin ne bëhemi vendi i vetëm që nuk do të jetë në gjendje të planifikojë ndonjë zhvillim nga pikëpamja ekonomike, arsimore, kulturore”, tha Zaev.

Sipas tij, një qëndrim i tillë po e shtyn vendin në humnerë me vetëdije dhe po kërcënon të mbetet një njollë e zezë në botë.

“Kush kujdeset nëse kemi një të ardhme të planifikuar mbi të dhëna të gabuara më shumë se 20 vjeç?” Kush kujdeset nëse ne kemi dështuar në planet e zhvillimit? Askush nuk e dëshiron një vend të tillë si partner.

“Asnjë investitor nuk do të tregojë interes për të investuar kur sheh se vendi nuk ka statistikat themelore mbi burimet e tij për fuqinë zyrtare të punës, tregun, zakonet e konsumatorit,” tha ai, duke kërkuar që partia kryesore e opozitës të bashkohet me operacionin statistikor. Dhe , siç tha ai, për të përmbushur me përgjegjësi detyrën dhe rolin e tij në atdhe.

Zaev theksoi se regjistrimi nuk është vetëm një operacion që duhet të jap një pamje të situatës etnike në vend, por mbulon shumë segmente, fakte, të dhëna, baza të dhënash nga të cilat mund të shihet zhvillimi, ngecja ose prapambetja e një shoqërie.

“Është e rëndësishme të përcaktohet numri i saktë i popullsisë në vend, jo vetëm numri i përgjithshëm, por edhe në secilin rajon planifikues, në secilën komunë, vendbanimin … Por është po aq e rëndësishme të merrni pamjen e plotë për të gjitha bazat – në cilën moshë ne jemi popullsi, me çfarë arsimi, me çfarë kualifikimesh, vendbanimi. Ose, për shembull, kur bëhet fjalë për familje, banesa, apartamente, regjistrimi do të na japë një përgjigje se sa prej ndërtesave në të cilat jetojmë janë me efikasitet energjetik, a kanë qasje për personat me aftësi të kufizuara, sa familje ngrohen me dru , sa energji elektrike”, tha Zaev dhe theksoi se regjistrimi është detyrimi ynë si një vend kandidat për anëtarësimin në BE.

Related posts

Ganiu: Që nga 2005 e këtej në Çair është investuar 5 milionë euro në infrastrukturë nëntokësore

Admin

Blerim Bexheti: Jo vetëm Shkupi, po as Qeveria nuk bëhet pa shqiptarët

Admin

Shkupi dhe Kumanova me më shumë raste aktive me coronavirus

Admin

Filipçe: Të rinjtë janë pasuria jonë më e madhe

Admin

Boçvarski dhe Nuredini premtojnë përkrahje të projekteve nga program ii Bejtës

Admin

Shilegov: Këto katër vite në Shkup nuk ka patur rrahje nëpër shkolla dhe autobusë

Admin

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com