28.8 C
Skopje, NM
16/09/2021
DailyNews.mk
Maqedoni Përzgjedhjе nga redaktori

Xhaferi pret që Antikorupsioni të kërkojë falje

Kryetari i parlamentit, Talat Xhaferi, u kërkoi anëtarëve të Komisionit Shtetëror për Parandalimin e Korrupsionit që të kërkojnë falje deri nesër për pretendimet se apanazha e deputetëve arrin në 100.000 denarë. Ai përmend që anëtarët e Komisionit Antikorrupsion zgjidhen nga Parlamenti dhe kjo i jep atij të drejtën të kërkojë përgjegjësi prej tyre.

Katica Nikollovska, anëtar i Komisionit Kundër Korrupsionit, deklaroi sot se nga numri i përgjithshëm prej 107 personave që përdorën apanazhën, 29 vijnë nga Qeveria dhe 78 nga Parlamenti. Nga 107 persona që i nënshtrohen analizës, 89 persona pas ndërprerjes së përdorimit të funksionit u punësuan përsëri, 46 në institucione shtetërore dhe 43 në sektorin privat. Ndërsa 18 persona nuk ishin të punësuar pas përfundimit të mandatit.

Shtatë nga deputetët u kthyen në vendet e tyre të punës ku ishin para zgjedhjes si deputet, por vetëm pasi ushtruan të drejtën e tyre 12-mujore për apanazh. Shuma e apanazhit për personat të cilët janë emëruar në pozitat në Qeveri është rreth 71,000 denarë, dhe për ata të cilëve u ka mbaruar mandati shuma është rreth 100,000 denarë.

Related posts

MMJPH: Filloi shënimi i Javës evropiane të mobilitetit 2021

Admin

Gjykata Penale: Nëse Rashkovski keqpërdor lejen për të dalë, atëherë do t’i caktohet paraburgim

Admin

Tre të vdekur në qendrën Kovid, ulet numri i kontrolleve

Admin

Zaev për Ballkanin e Hapur: Kosova si shtet i pavarur i ndërton qëndrimet e veta, ne i respektojmë ato

Admin

Maqedonia e Veriut dhe Kosova me kontroll të përbashkët doganor në vendkalimin kufitar hekurudhor Bllacë – Hani i Elezit

Admin

Njerëz të Musa Xhaferit “ndezin motorët“ në përkrahje të Nevzat Bejtës

Admin

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com