13 C
Los Angeles
December 3, 2021
DailyNews – MK
Bota

Wuhan-i, qyteti organizator i mbledhjes së 14-të të COP për ruajtjen dhe përdorimin e ligatinave

Në Wuhan, kryeqendra e provincës Hubei të Kinës Qendrore, do të zhvillohet mbledhja e 14-të e Konferencës së Palëve Nënshkruese të Konventës Ramsar për Ligatinat (COP14), bëri të ditur të hënën Administrata Kombëtare e Pyjeve dhe Kullotave e Kinës.

Sipas saj, kjo është hera e parë që Kina bëhet vendi pritës i një takimi të tillë.

Që kur u përfshi në këtë traktat në vitin 1992, Kina ka ndërmarrë veprime të ndryshme për të trajtuar sfidat globale, si zvogëlimi i zonës së ligatinave dhe degradimi i funksioneve ekologjike.

Kina ka marrë një sërë masash që synojnë mbrojtjen e ligatinave, duke përfshirë promovimin e legjislacionit për ligatinat, zbatimin e skemave të mbrojtjes dhe restaurimit të ligatinave, përcaktimin e ligatinave të rëndësishme ndërkombëtarisht dhe kryerjen e studimit të ligatinave.

Kina deri më tani ka përcaktuar 64 ligatina me rëndësi ndërkombëtare, 602 zona të mbrojtura natyrore ligatinore dhe 1 693 parqe ligatinore, sipas Administratës Kombëtare të Pyjeve dhe Kullotave.

Related posts

Politika gjermane ndaj Ballkanit në të ardhmen – të Gjelbrit do të udhëheqin diplomacinë gjermane

admin

AP: Afganët e shijojnë Shqipërinë, por sytë i kanë drejt Kanadasë

admin

Merkel: Numrat po stabilizohen, por shumë ngadalë

admin