28.8 C
Skopje, NM
16/09/2021
DailyNews.mk
Uncategorized

Вучиќ: Да се потпишат договорите од Брисел, но не според прописите на Косово

Претседателот на Србија, Александар Вуиќииќ, рече дека сите договори со Косово потпишани во Брисел, треба да се спроведат, но не „во согласност со прописите на Косово“, затоа што, според него, „доколку на сè се гледа на овој начин, да биде во согласност со прописите на Приштина или Белград и да не се менува ништо“, тога„ невозможно е да се постигне компромис.

Овие коментари Вучиќ ги даде како одговор на прашањата на новинарите во Белград дали е добар сигнал изјавата на портпаролот на германската Влада, Штефен Зајберт, дека се што е потпишано во 2013 и 2015 година треба да се реализира и дека одлуката за Здружение на општини со српско мнозинство треба да се имплементира по прописите на Приштина. Вучиќ та рече дека во Брисел не се зборува за имплементација заснована на регулативи, бидејќи во тој случај, преговорите, според него, не би биле ниту потребни.

Related posts

South Korea designates arriving Afghans as ‘persons of special merit’

Admin

23,845 active cases with covid in Kosovo

Admin

Vucic receives invitation to attend enthronement of Metropolitan Joanikije in Montenegro

Admin

Diabetes and Covid 19: Self-care tips to manage the condition amid pandemic

Admin

Buckingham Palace garden visitors write bad reviews on TripAdvisor: ‘I feel robbed by royals’

Admin

Princess Beatrice opens up about living with dyslexia: Know all about the learning disorder

Admin

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com