23.8 C
Skopje, NM
19/09/2021
DailyNews.mk
Përzgjedhjе nga redaktori Rajoni

Votohet marrëveshja mes Kosovës dhe Italisë për transferimin e personave të dënuar

Kuvendi i Kosovës me 91 vota për dhe 1 kundër ka miratuar marrëveshjen ndërmjet Qeverisë së Republikës së Kosovës dhe Qeverisë së Republikës së Italisë për transferimin e personave të dënuar.

Ministri i Drejtësisë Selim Selimi, në arsyetimin e tij tha se qëllimi i kësaj marrëveshje është përmirësimin i mëtejmë i bashkëpunimit në fushën e drejtësisë

“Qëllimi i kësaj marrëveshje është përmirësimi i mëtejmë i bashkëpunimit të ndërsjellë në fushën e drejtësisë, vendosjen e drejtësisë dhe rehabilitimin dhe risocializimin e personave të dënuar, duke ekzekutuar sanksionet penale në shtetin e vendbanimit të përhershëm të personit të dënuar. Kjo marrëveshje rregullon ekzekutimin e vendimeve gjyqësore me transferim të personit të dënuar në rastet kur personi shtetas i shtetit administrues është duke e vuajtur dënimin në shtetin dënues dhe kërkon transferimin tek shteti administrues me qëllim të rehabilitimit social. Marrëveshja gjithashtu përcakton rregullat procedurale prej parashtrimit të kërkesës, vendosjes për ekzekutim të vendimit si dhe zbatimin e vendimit”, tha ai.

Related posts

Zjarret në Shqipëri, situata mbetet kritike në Dukat

Admin

Hotelet e Tiranës janë plot, turistë edhe nga Lindja e Mesme

Admin

Rritja e rasteve me coronavirus, 1,659 raste janë aktive

Admin

Vazhdojnë pritjet e gjata në pikat kufitare, tri orë pritje në Merdarë për të dalë nga Kosova

Admin

Arsyet se përse po shtyhet regjistrimi i popullsisë

Admin

Humb jetën nga coronavirus një zyrtar policor

Admin

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com