22.8 C
Skopje, NM
30/07/2021
DailyNews.mk
Editor's Picks Maqedoni

Unioni i Nxënësve të Shkollave të Mesme do të bojkoton mësimin

Unioni i Nxënësve të Shkollave të Mesme do të bojkoton mësiminUnioni i Nxënësve të Shkollave të Mesme njoftojnë se pas konsultimeve me përfaqësuesit e nxënësve në të gjithë vendin, bashkërisht me maturantët ka vendosur të bojkotojë mësimin nga e enjtja, 21 janar 2021 deri në përmbushjen e kërkesave të tyre.

“Kërkesat e maturantëve për modifikimin e maturës për këtë vit shkollor i gjeni të bashkangjitura.

Në përpilimin e kërkesave tona për modifikim dhe simplifikim te përmbajtjes së maturës shtetërore kemi marrë shembull autoritetet arsimore ne France që kanë propozuar të njëjtën duke zvogëluar numrin e lëndëve për provimin e maturës shtetërore atje. Këto kërkesa janë propozuar tek institucionet arsimore nga UNSHM gjatë mbledhjes me ministren e arsimit Milla Carovska me 9 dhjetor 2020”, thuhet në njoftimin e lëshuar nga Unioni i Nxënësve të Shkollave të Mesme.

Sipas Unionit të Nxënësve të Shkollave të Mesme, një vendim i këtillë për të bojkotuar mësimin ka ardhur pasi institucionet arsimore, respektivisht Ministria e Arsimit dhe Shkencës si dhe Qendra Shtetërore e Provimeve nuk kanë qenë të gatshme të bashkëpunojnë që kërkesat e tyre të pranohen me qëllim të realizimit të suksesshëm.//Zhurnal.mk

Related posts

Bëni kujdes gjatë vizitave në Vodno dhe vendet e tjera për piknik, apelojnë nga Qyteti i Shkupit

Admin

Nisma “Më mirë për Tetovën”: Ndryshimet në KZ në prag të zgjedhjeve lokale është një veprim jodemokratik

Admin

ARDB dhe OSBE nënshkruan Memorandum për zbatimin e projekteve të përbashkëta 2021 – 2024

Admin

Mosrespektimi i masave e rrit numrin e pacientëve të hospitalizuar nga korona në Tetovë

Admin

Kuvendi i miratoi ndryshimet dhe plotësimet e Ligjit për shtetësi

Admin

Është parandaluar garë ilegale në autostradën Saraj – Tetovë

Admin

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More