24.8 C
Skopje, NM
25/06/2021
DailyNews.mk
Ekonomi

Ulet numri i punëtorëve në industri

Për 4,7 për qind u zvogëlua numri i punëtorëve në industri në periudhën janar – gusht 2020, në krahasim me periudhën janar – gusht të vitit 2019, ndërsa në gusht të vitit 2020 në krahasim me gushtin e vitit 2019 shënon rënie prej 5,1 për qind.

Siç kumtoi Enti shtetëror për statistikë, numri i punëtorëve në sektorin Xehe dhe nxjerrje e gurit, në gusht të vitit 2020, në krahasim me gushtin e vitit 2019 shënon rënie për 0,8 për qind, në sektorin Industria përpunuese 5,6, ndërsa në sektorin Furnizim me energji elektrike, gaz, avull dhe klimatizim, zvogëlim prej 1,5 për qind.

Sipas grupeve industriale, numri i punëtorëve shënon rënie te Energjia për 1,3 për qind, Prodhimet intermediale, përveç energjisë për 6,2, Prodhimet kapitale për 6,1, Prodhimet e përhershme për konsum të gjerë për 6,7 dhe Prodhimet jo të përhershme për konsum të gjerë për 4,6 për qind.

Related posts

SHBA kufizon eksportet për pesë kompani kineze, ishin të përfshira në shkeljen e të drejtave të njeriut

NEFAIL EMINI

Miliona njerëz u bënë milionerë gjatë pandemisë Covid

NEFAIL EMINI

“Forumi ekonomik Shkup”, debate për stabilitetin dhe bashkëpunimin në rajon, zhvillimi ekonomik

NEFAIL EMINI

OPEC pritet të diskutojnë rritjen e prodhimit të naftës për të përmbushur rritjen e kërkesës

NEFAIL EMINI

Kina u ka kërkuar bankave që të ndalojnë transaksionet me monedha virtuale

NEFAIL EMINI

Bitcoin shënon një tjetër rekord negativ

NEFAIL EMINI

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More