20.3 C
Los Angeles
December 6, 2021
DailyNews – MK
Shëndetësi

Tromboza e venave të thella: Gjashtë shenja paralajmëruese

Tromboza e venave të thella është një gjendje kërcënuese për jetën që ndodh kur një mpiksje gjaku formohet thellë brenda trupit.

Problemi zakonisht formohet në këmbët tuaja, por mund të zhvillohet edhe në zona të tjera të trupit.

Sido që të jetë, është një problem serioz dhe mund të kthehet lehtësisht në një urgjencë mjekësore – kështu që për cilat shenja duhet të keni kujdes. Klinika Mayo dhe NHS kanë zbuluar shenjat kryesore.

Tromboza e venave të thella, e njohur gjithashtu si DVT, është një mpiksje gjaku në një nga venat tuaja të thella ose në këmbë, legen, krahë ose bark.

Nëse mpiksja e gjakut është e madhe dhe kryesisht ose tërësisht bllokon venat tuaja, mund të keni simptomat e mëposhtme në këmbë:

  • Dhimbje pulsuese ose ngërçe në njërën këmbë (rrallë të dyja këmbët), zakonisht në pulpë ose kofshë,
  • Ënjtje në njërën këmbë (rrallë të dyja këmbët),
  • Lëkurë të ngrohtë rreth zonës së dhimbshme,
  • Lëkurë e kuqe ose e errët rreth zonës së dhimbshme,
  • Venat e fryra që janë të forta ose të lënduara kur i prekni,
  • Dhimbje dhe ndjeshmëri, zakonisht në pjesën e brendshme të kofshës.

Ju duhet të vizitoni mjekun tuaj urgjentisht nëse jeni duke përjetuar ndonjë nga simptomat e frikshme të DVT.

Related posts

Varianti i ri i COVID-19: Mjekja tregon simptoma ‘të pazakonta’ të variantit Omicron

admin

Nuk duhet të injoroni ndjenjën e ftohtësisë në duart dhe këmbët tuaja! Stresi ngrin gjakun në gishta

admin

Mjeku anglez publikon “fotografinë e frikshme”: Një vaksinë apo këtë sasi ilaçesh, çdo ditë?

admin