22 C
Los Angeles
November 28, 2021
DailyNews – MK
Shëndetësi

Trajtimi i të rriturve – logoped

Parandalimi është diagnostifikimi i hershëm i problemit me të folurit, veçanërisht tek fëmijët që të mos vijë deri në vështirësi tjera më vonë në ditët shkollore. Por për fat të keq, jo gjithmonë intervenimi është bërë në moshën më të hershme. Gjithsesi ekziston zgjidhje dhe për largimin e problemit me të folurit dhe tek më të moshuarit. Por për këtë, duhet të kërkohet ndihmë nga logoped ekspert.

Logopedi është i aftë të parandalojë, zbulojë, vlerësojë, diagnostifikojë dhe tarjtojë problemet në komunikim verbal tek fëmijët dhe tek të rriturit. Për përmirësimin e të folurit përdoren disa nga metodat në vijim:

  • Përpunim i një plani dhe programi me ushtrime
  • Ushtrime për artikulim dhe ushtrime për diktim
  • Ushtrime për folje të rrjedhshme, ushtrime për frymëmarje dhe relaksim
  • Përdorim i mjeteve vizuale (pasqyra etj) si fotografi dhe kartela logopedike

MEnaxhim me stresin, anksioziteti i frikave janë arsyeja më e shpeshtë për të folur me vështirësi. Të njejtat duhet me kohë të trajtohen. Nëse zgjidhen në kohë dhe shkallë shkallë, nuk do të vijë deri te lëkundje tjera më të rënda psiqike të cilat janë shpesh arsye për të folur të vështirësuar.

Shtesat në ushqim janë ato që do t’u ndihmojnë në menaxhim me vështirësi lidhur me shëndetin tuaj.

Me përkujdesin farmaceutik ekipi i Barnatores DNA ANNI FARM ka propozim të shtesave të përshtatshme natyrale me konsultim të rregullt dhe udhëzime për trajtim.

Shikoni një pjesë të tyre në faqen tonë:

Додатоци во исхраната Archives – Аптека ДНА Анни Фарм (annifarm.com.mk)

Related posts

Studimi: Artikulli ushqimor i përditshëm që mund të shkaktojë 90 për qind të rasteve të kancerit

admin

Këshillat e ekspertëve: flisni ngadalë, bëni pyetje dhe të gjithë do të dëgjojnë

admin

Rezistenca ndaj insulinës – si ndodh kjo gjendje dhe kush është në rrezik më të lartë?

admin