12.3 C
Skopje, NM
17/10/2021
DailyNews.mk
Maqedoni Përzgjedhjе nga redaktori

Trajanov përsëri kërkon një njësi zgjedhore por pa prag zgjedhor

Lideri i Lidhjes Demokratike, Pavle Trajanov ka dorëzuar propozim ndryshimet të Kodit Zgjedhor.

Ai propozon që Maqedonia të jetë një njësi zgjedhore, të ngelë modeli proporcional, të mos ketë prag zgjedhor dhe llogaria për përzgjedhjen e deputetëve të vijojë sipas formulës së Dontonit, informon Zhurnal.

“Me ndryshimet pritet përbërja e Parlamentit të jetë pasqyra reale e përcaktimit të qytetarëve, të përforcohet qeverisja e së drejtës, të zhvillohen proceset demokratike dhe krijohen kushte për ndryshime sistematike në shtet. Në bazë të konsultimeve të deritanishme, numri më i madh i partive janë që Maqedonia të jetë një njësi zgjedhore, por ka mendime që të ketë dhe lista të hapura, të ketë prag zgjedhor dhe ngjashëm”, thuhet në kumtesën e LD-së.

Pas grumbullimit të vërejtjeve, pritet javën e ardhshme më tepër deputetë të jenë propozues të ndryshimeve në Kodin Zgjedhor.//Zhurnal.mk

Related posts

VMRO-DPMNE me shumë vërejtje për procesin zgjedhor

Admin

Spasovski: Kaluam një proces të qetë zgjedhor

Admin

Në një vendvotim në Llabënishtë do të votohet deri në orën 22:00

Admin

Përfundon votimi, fillon numërimi i votave

Admin

Bujar Osmani: Likovën, Sarajin dhe Pllasnicën fitojmë që në rreth të parë

Admin

Dalja në zgjedhje në Komunën e Likovës

Admin

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com