8.8 C
Skopje, NM
26/10/2021
DailyNews.mk
Maqedoni Përzgjedhjе nga redaktori

Trajanov: Nëse vendosim etnitetin në dokumentet personale, do të arrijmë deri tek përkatësia fetare

Në intervistën e tij në “Top Tema”, kreu i LD-së Pavle Trajanov, vuri në dukje dhe argumentoi pse ai është kundër Ligjit për futjen e një kolone etnike në kartat e identitetit.

“Leximi i draftit ligjor ku, ndër të tjera, i cili përmban kartën e identitetit, etnia tani po përfshihet. Me këtë, shteti detyron çdo qytetar të deklarohet. Në vend që të forcojmë të drejtat dhe liritë e njeriut, ne tani kemi zgjedhur një koncept tjetër dhe në thelb do të theksojmë ndarjen ndëretnike, e cila do të komplikojë më tej çështjet në vend. Qëllimi ishte gjithashtu përfshirja e shoqërisë civile, OJQ-ve dhe atyre që luftojnë për mbrojtje nga diskriminimi. Nëse fillojmë të azhurnojmë të dhënat personale në këtë mënyrë, do të arrijmë në një fushë ku do të kërkohet vendosmëria fetare. Prandaj, regjistrimi do të na ndihmojë nëse jemi të interesuar për këto të dhëna. “Qytetarët do të thonë etninë e tyre në regjistrim,” tha Trajanov.

Related posts

Ganiu: Që nga 2005 e këtej në Çair është investuar 5 milionë euro në infrastrukturë nëntokësore

Admin

Blerim Bexheti: Jo vetëm Shkupi, po as Qeveria nuk bëhet pa shqiptarët

Admin

Shkupi dhe Kumanova me më shumë raste aktive me coronavirus

Admin

Filipçe: Të rinjtë janë pasuria jonë më e madhe

Admin

Boçvarski dhe Nuredini premtojnë përkrahje të projekteve nga program ii Bejtës

Admin

Shilegov: Këto katër vite në Shkup nuk ka patur rrahje nëpër shkolla dhe autobusë

Admin

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com