24 C
Los Angeles
November 27, 2021
DailyNews – MK
Ekonomi

Termocentralin e parë bërthamor që ftohet me natrium do ta ndërtojë Bill Gates

Terrapower, i financuar nga Bill Gates, planifikon të ndërtojë centralin e parë bërthamor në Wyoming.

Kemmerer në Wyoming u përzgjodh si vendi për ndërtimin e mini centralit bërthamor. Sipas një raporti nga CNBC, një fabrikë e vjetër qymyri, e planifikuar të mbyllet në vitin 2025, është planifikuar të rindërtohet për projektin e financuar nga Bill Gates.

Kompania Terrapower njoftoi gjithashtu fakte të tjera rreth projektit. Parashikohet të jetë termocentrali i parë bërthamor i ftohur me natrium që bota ka parë ndonjëherë.

Reaktori thuhet se ka një fuqi deri në 345 megavat (MW). Në momentet e pikut, thuhet se prodhimi mund të rritet deri në 500 MW. Kjo duhet t’i mundësojë termocentralit të prodhojë energji elektrike të mjaftueshme për 400,000 familje.

Rreziku i shkrirjes së bërthamës duhet të reduktohet duke ftohur reaktorin me ajër. Impianti në lokacionin e ri duhet të jetë gati dhe të vihet në funksion deri në vitin 2028.

Related posts

MPPS: Vijon pagesa e të drejtave nga mbrojtja sociale dhe fëmijërore

admin

Mbi 400 kompani të Maqedonisë së Veriut do të marrin mbështetje financiare nga shteti

H S

Asociacioni për e-tregti do të ndërtojë platformë rajonale të qasshme për vendet e CEFTA-s

admin