34.8 C
Skopje, NM
29/07/2021
DailyNews.mk
Maqedoni

Takimi i ministrit Besimi me presidentin e shtetit Pendarovski

Ministri i financave, Fatmir Besimi realizoi takim zyrtar me presidentin e shtetit, Stevo Pendarovski. Në takimi u diskutuan të gjitha sfidat me të cilat përballemi në planin ekonomik në kushtet e pandemisë globale.

– Realizimi i projekteve të infrastrukturës, si dhe zbatimi i vazhdueshëm i masave të marra për të mbështetur rritjen e qëndrueshme dhe gjithëpërfshirëse, janë thelbësore në kushtet kur përballemi me krizën më të madhe ekonomike të shkaktuar ndonjëherë, nga koronavirusi, tha ministri.

Ai theksoi se duhet të ketë përparësi për projektet që janë thelbësore për zhvillimin e vendit dhe ministritë që janë zbatuese të projekteve kapitale të planifikojnë zbatimin në baza tremujore në vend të nivelit vjetor si më parë, që është pjesë e strategjisë së planifikimit të buxhetit afatmesëm.

Në takim, Besimi gjithashtu informoi presidentin Pendarovski për rebalancin e buxhetit dhe pakon e katërt të masave antikrizë për të mbështetur sektorin privat dhe qytetarët, si pjesë e politikave të ndërmarra nga qeveria për t’u përballur me krizën shëndetësore dhe ekonomike.

Related posts

Milikije Halimi i jep fund problemit disa dekadash të ujit, Haraçina me uji pa ndërprerje

Admin

RMV/ Për herë të parë, sulmi ndaj mjekëve barazohet me sulmin ndaj personave zyrtarë

Admin

Lëvizja Besa zgjedhë strukturat e saj në Novosellë të Bogovinës, lëvizja po ritet

Admin

Mbeturinat dhe uji i pijshëm problem në komunën e Tearcës

Admin

Bashkia e Shkupit të premten me spërkatje kundër mushkonjave

Admin

VMRO: MPB nuk është funksionale, letërnjoftime nuk ka më shumë se 20 ditë

Admin

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More