28.8 C
Skopje, NM
16/09/2021
DailyNews.mk
Uncategorized

Србија од утре останува без туристички агенции

Од утре, Србија веќе нема да има ниту една туристичка агенција со лиценца за организирање патувања, објави весникот „Новости“.

Бидејќи осигурителните компании не сакаат да издаваат полиси за осигурување поради наводен висок ризик, агенциите автоматски го губат правото за обновување на лиценцата, што истекува утре.

Доколку државата, осигурителните компании, агенциите и банките, бидејќи постои можност за преземање банкарски гаранции, не најдат соодветно решение, ниту една туристичка агенција во Србија нема да може да продава аранжмани од 1 октомври.

Во Србија има 480 организатори на патувања, за кои властите со години посочуваа, дека е преголем бројот на оние што се занимаваат со тој бизнис.

Related posts

South Korea designates arriving Afghans as ‘persons of special merit’

Admin

23,845 active cases with covid in Kosovo

Admin

Vucic receives invitation to attend enthronement of Metropolitan Joanikije in Montenegro

Admin

Diabetes and Covid 19: Self-care tips to manage the condition amid pandemic

Admin

Buckingham Palace garden visitors write bad reviews on TripAdvisor: ‘I feel robbed by royals’

Admin

Princess Beatrice opens up about living with dyslexia: Know all about the learning disorder

Admin

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com