18.5 C
Los Angeles
November 29, 2021
DailyNews – MK
Kulturë Maqedoni

SKRM është kundër kovid-masave të propozuara të Komisionit për Sëmundjet Infektive

Shkup, 19 nëntor – Sindikata e Kulturës së Republikës së Maqedonisë (SKRM) sot kumtoi se kundërshton masat e propozuara nga Komisioni për sëmundje infektive për punonjësit e sektorit publik, të cilët në punë duhet të paraqesin vërtetim për aplikim të paktën të një vaksinë ose test negativ PCR i bërë me shpenzime personale.

Si variant i ofruar i vaksinimit, Sindikata e konsideron të papranueshme që shpenzimi i testimit PCR të bjerë me kusht në kurriz të punonjësve, veçanërisht, siç thonë ata, për faktin se pagat në kulturë të shumicës së punonjësve janë nën mesataren dhe do të thoshte një goditje e drejtpërdrejtë për gjendjen financiare të punonjësve.

“Si sindikatë që kujdeset për shëndetin e punonjësve të saj, ne nuk jemi kundër vaksinimit. Këtë e treguam më 5 mars të këtij viti me shkresën drejtuar ministrisë sonë resore dhe Ministrisë së Shëndetësisë, kur reaguam dhe kërkuam që stafi i kulturës të vendosej në listën prioritare për vaksinimin, gjë që menduam se do të mundësonte normalizimin e punës së institucioneve kulturore., theksohet nga Sindikata.

Megjithatë, ata besojnë se vaksinimi duhet të jetë një zgjedhje personale. Siç theksojnë, duhet të ketë rekomandim dhe sugjerim për vaksinim, por pa kushte dhe jo me çdo kusht.

Nga sindikata thonë se Kushtetuta garanton lirinë e zgjedhjes dhe mosdiskriminimin për çfarëdo baze, lirinë e zgjedhjes, si dhe të drejtën për punë dhe të ardhura adekuate. Ata theksojnë se kushtëzimi për realizimin e procesit të punës, duke kërkuar certifikatë apo test negativ PCR, është drejtpërdrejt në kundërshtim me Kushtetutën.

Mbi këtë bazë, SKRM pret që këto masa nga Qeveria të tërhiqen ose korrigjohen dhe që Qeveria të miratojë masa që nuk do të jenë diskriminuese dhe do të vlejnë për të gjithë qytetarët e vendit. Ndryshe, SKRM ka njoftuar se do t’i përdorë të gjitha mekanizmat për mbrojtjen juridike të anëtarëve të saj.

Related posts

Familjarët kërkojnë informacione por askush nuk u përgjigjet në telefon

admin

Të martën pritet të shpallet gjendje krize energjetike

admin

Grante për shkolla ​​për aktivitete që promovojnë multikulturalizmin

admin