39.8 C
Skopje, NM
29/07/2021
DailyNews.mk
Ekonomi

Shtrenjtohet benzina, lirohet dizeli

Shkup, 19 korrik – Çmimet e benzinave dhe të ekstra vajit të lehtë për amvisëri prej sonte në mesnatë rriten për gjysmë denarë për litër, ndërsa dizeli lirohet për dy denarë për litër, vendosi sot Komisioni Rregullator për Energjetikë (KRRE). Me vendimin bëhet rritja e çmimeve të shitjes me pakicë të derivateve të naftës mesatarisht për 0,04 për qind.

Çmimi i ri i shitjes me pakicë të EUROSUPER BS-95 arrin 72,5 denarë, EUROSUPER BS-98 do të shitet për 74,5, ndërsa Ekstra vaji i lehtë për amvisëri (EL-1) për 63,5 denarë për litër. Çmimi i shitjes me pakicë të EURODIZEL (D-E V) do të arrijë 61 denarë për litër.

Me vendimin e KRRE-së për 0,299 denarë për kilogram rritet edhe çmimi i shitjes me pakicë i Mazutit M-1 NS dhe do të arrijë 38,018 denarë.

Si arsye për ndryshimin e çmimeve të shitjes me pakicë të derivateve të naftës nga KRRE i potencojnë çmimet referente të rritura në bursat botërore në shtatë ditët e fundit te benzina për 1,717 për qind dhe te dizeli për 0,886 për qind, si dhe për 0,123 për qind kursi më i ulët i denarit në raport të dollarit.

“Kjo rritje e çmimeve të bursave botërore arriti nivelin me të cilin u plotësuan kushtet të zvogëlohet akciza për dy denarë litra e EURODIZEL (D-E V) sipas Dekretit me fuqi ligjore për plotësim të dekretit me fuqi ligjore për zbatim të ligjit për akcizat gjatë gjendjes së jashtëzakonshme”, thonë nga KRRE

Related posts

Çadezh: Në Shkup fillojmë epokë të re të bashkëpunimit ekonomik dhe politik

Admin

Hoxha në inspektim të njësisë së re rajonale të MBPEU-së në Aerodrom të Shkupit

Admin

Azeski: Ballkani të hapet, historia të mbyllet, biznesi të bashkohet

Admin

Finance Think: Fokusi nevojitet të vendoset në efikasitetin e shpenzimeve

Admin

Rimëkëmbja ekonomike e Maqedonisë vështirë të arrihet pa punësime të reja

Admin

Biznesmenë nga Koçani dhe Berova me interes për masën “Diversifikimi i fermave dhe zhvillimi i bizneseve të vogla”

Admin

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More