13 C
Los Angeles
December 3, 2021
DailyNews – MK
Teknologji

Shtëpia e Bardhë thuhet se sfidoi planet e Intel për të rritur prodhimin e çipave në Kinë

Përpjekjet e Intel për të përshpejtuar prodhimin e çipave në Kinë thuhet se janë kundërshtuar nga administrata e Joe Biden, sipas një raporti nga Bloomberg.

Burime të afërta me situatën kanë thënë se Intel propozoi prodhimin e tyre në një fabrikë në Chengdu, Kinë, e cila mund të fillonte prodhimin në fund të vitit 2022.

Megjithatë, planet e Intel u “dekurajuan fuqishëm” nga zyrtarët e Shtëpisë së Bardhë për shkak të çështjeve të mundshme të sigurisë.

Meqenëse Intel duhet të sigurojë fonde nga qeveria në mënyrë që të rrisë prodhimin, opinioni i administratës ka një peshë në rrugën e Intel përpara.

Siç vë në dukje Bloomberg, Intel tha se aktualisht nuk ka “nuk ka plane” për të prodhuar në Kinë pasi e diskutoi atë me zyrtarë qeveritarë dhe se në vend të kësaj do të shqyrtojë “zgjidhje të tjera”.

Administrata Biden mbetet skeptike në lidhje me përdorimin e teknologjisë nga Kina.

Biden kohët e fundit zgjeroi politikat ekzistuese nga epoka e Donald Trump që vendos kufizime në përdorimin e markave me bazë në Kinë, Huawei dhe ZTE, si dhe i etiketon të dyja kompanitë si kërcënime për sigurinë kombëtare. 

Related posts

FedEx bashkohet me Neolix për testimin e automjeteve autonome të transportit

admin

Samsung ka filluar prodhimin masiv të telefonave Galaxy S22

admin

Nuk do të ketë më ekrane telefoni të plasaritur? Shkencëtarët kinezë pretendojnë se kanë krijuar një xham të ri ultra të fortë

admin