DailyNews.mk
Ekonomi

Shqipëria, rënie e madhe e eksportit me Kosovën, 20 për qind më pak se vitin e kaluar

Shqipëria ka shënuar uljen më të madhe të eksporteve me Kosovën për 9-mujorin e parë të këtij viti, duke zënë vendin e parë me vendet partnere të Shqipërisë, me një rënie prej 20.7% më pak se e njëjta periudhë e vitit të kaluar.

Në bazë të shifrave të publikuara nga INSTAT-i, në 9-mujorin e parë të këtij viti Shqipëria ka eksportuar në Kosovë mallra me vlerë prej 144.65 milionë eurosh, ndërkohë që në të njëjten periudhë të vitit kaluar ka eksportuar 182.5 milion euro mallra. Por ndryshe nga 9-mujori, Shqipëria ka shënuar një rritje të eksporteve me Kosovën për muajin shtator të këtij viti, duke eksportuar mallra me vlerë prej 22.15 milionë eurosh, nga 19.75 milionë që ka eksportuar në të njëjtën periudhë të vitit kaluar. Ndërkohë që importet e Shqipërisë me Kosovën rezultojnë në shifra të barabarta me të njëjtën periudhë të vitit kaluar.

Përveç Kosovës, në muajin shtator 2020, vendet me të cilët Shqipëria ka pasur rritje më të madhe të eksporteve, në krahasim me shtator 2019, janë edhe Greqia (25,9 %) dhe Franca (226,4 %). Ndërsa vendet me të cilat eksportet kanë pasur uljen më të madhe janë: Italia (5,3 %), Spanja (34,9 %) dhe Mali i Zi (1,1 %). Gjatë periudhës nëntëmujore vendet me të cilat Shqipëria ka pasur rritje më të madhe të eksporteve, në krahasim me një vit më parë, janë: Gjermania (8,9 %), Serbia (7,0 %) dhe Franca (13,0 %). 

Related posts

SHBA kufizon eksportet për pesë kompani kineze, ishin të përfshira në shkeljen e të drejtave të njeriut

NEFAIL EMINI

Miliona njerëz u bënë milionerë gjatë pandemisë Covid

NEFAIL EMINI

“Forumi ekonomik Shkup”, debate për stabilitetin dhe bashkëpunimin në rajon, zhvillimi ekonomik

NEFAIL EMINI

OPEC pritet të diskutojnë rritjen e prodhimit të naftës për të përmbushur rritjen e kërkesës

NEFAIL EMINI

Kina u ka kërkuar bankave që të ndalojnë transaksionet me monedha virtuale

NEFAIL EMINI

Bitcoin shënon një tjetër rekord negativ

NEFAIL EMINI

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More