DailyNews.mk
Përzgjedhjе nga redaktori Politika

Shpenzohen 6.7 milion euro për blerje emergjente për mbrojtje nga Covid-19

Në gjashtë muajt e parë të krizës, 6.7 milion euro u shpenzuan në blerje emergjent për mbrojtje nga coronavirusi, tregon raporti nga hulumtimi i Qendrës për Komunikime Civile.

Me 2.2 milion euro, sipas shumës së kontratave të lidhura, udhëheq Ministria e Brendshme, e cila, siç tregohet në hulumtim, përbën një të tretën e vlerës së këtyre kontratave.

“-43% e vlerës së të gjithë tenderëve u përkisnin vetëm pesë kompanive, megjithëse gjithsej 186 kompani fituan një tender në lidhje me coronavirusin.

– Për 68% të marrëveshjeve të lidhura, institucionet shkelën detyrimin ligjor për të publikuar marrëveshjet brenda dhjetë ditëve nga nënshkrimi.

-Një në tre kontrata të blerjet publike në lidhje me coronavirusin ishte negociuar me vetëm një ofertues.

-Ka ndryshime të konsiderueshme në çmimet e maskave të blera, kostumeve dhe dorezave.

– Një pjesë e kontratave nuk përmbajnë një përshkrim të saktë të produkteve që u blenë, gjë që lë hapësirë ​​për abuzime në zbatimin e kontratave”, thuhet në hulumtimin e Qendrës për Komunikime Civile.

Related posts

Aleksandër Vuçiç: Serbia së shpejti nis ndërtimin dhe rindërtimin e spitaleve në Kosovë

NEFAIL EMINI

Një tjetër shtet e zhvendos ambasadën e saj nga Tel Avivi në Jerusalem

NEFAIL EMINI

Samit dy ditor i BE-së në Bruksel

NEFAIL EMINI

Ministri i Jashtëm hungarez Peter Sijarto paralajmëron BE-në: Do ta humbni Ballkanin Perëndimor

NEFAIL EMINI

Rikthehen tensionet ne Detin Mesdhe

NEFAIL EMINI

Këshilli për Bashkëpunim Rajonal do ta prezantojë Barometrin Ballkanik 2021

NEFAIL EMINI

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More