29.4 C
Los Angeles
August 10, 2022
DailyNews – MK
Ekonomi Përzgjedhjе nga redaktori

Shkëmbimi tregtar në Maqedoninë e Veriut deri në tetor ka shënuar rënie për 15%

Gjithsej 9 396 015 000 euro arrin shkëmbimi tregtar i vendit në periudhën janar – shtator të vitit 2020, bëri të ditur Enti Shtetëror i Statistikës.

Deficiti tregtar është 1.282.935.000 euro, ndërsa mbulimi i importit me eksportin arrin 76 për qind.

Vlera e përgjithshme e eksportit është 4.056.540.000 euro dhe shënon rënie pre, 15,2 për qind në krahasim me periudhën e njëjtë të vitit të kaluar, derisa vlera e mallrave të importuara arrin 5.339.475.000 euro, që është një ulje për 13,2 për qind.

Në periudhën janar – shtator të vitit 2020 më shumë është tregtuar me Gjermaninë, Britaninë e Madhe, Serbinë, Kinën dhe Greqinë.

Related posts

​Mustafa kundër zgjedhjeve, paralajmëron takim për presidentin

admin

30 vjet pavarësi monetare

admin

Banka Popullore rriti normën bazë të interesit për 0.25 pikë përqind shtesë

admin