14.7 C
Los Angeles
May 23, 2022
DailyNews – MK
Auto

Shkaku i problemeve me frenat, Mercedes kërkon të largojë prej rrugëve 292 mijë vetura në SHBA

Njësia amerikane e Mercedes-Benz tha të enjten se po kërkon tërheqjen vullnetare të 292 mijë automjete të kategorisë ML, GL dhe R-Class të viteve 2006 deri në 2012 për shkak të problemeve të frenimit dhe u bëri thirrje pronarëve të ndalojnë menjëherë vozitjen.

Administrata Kombëtare e Sigurisë së Trafikut në Autostrada (NHTSA) tha se prodhuesi gjerman i automjeteve po tërheq vullnetarisht veturat për shkak të problemeve me përforcuesit e frenave që mund të ndikojnë rëndë aftësinë e frenimit, duke rritur rrezikun e një përplasjeje.

Mercedes-Benz USA njoftoi se deri më tani nuk ka pasur përplasje, lëndime apo vdekje në lidhje me këtë çështje, raporton reuters.

NHTSA tha se automjetet që nuk shfaqin korrozion të avancuar mund të vazhdojnë të drejtohen pa veprime të mëtejshme, ndërsa automjetet me korrozion të avancuar do të kenë një provë shtesë.

Automjetet që kalojnë testin mund të drejtohen deri në dy vjet, por duhet të kthehen për një riparim shtesë, ndërsa ato që nuk e kalojnë do të kërkojnë një zëvendësim përforcues frenash.

NHTSA tha në raste të rralla të korrozionit shumë të rëndë, “një manovër veçanërisht e fortë ose e fortë frenimi mund të shkaktojë dëmtim mekanik në përforcuesin e frenave, ku lidhja midis pedalit të frenimit dhe sistemit të frenimit do të dështonte”. 

Related posts

Mercedes zbulon furgonin kompakt T-Class

admin

Ja si do të duket nga brenda modeli i furgonit elektrik ID.Buzz nga Volkswagen

admin

Lamborghini do të prodhojë 15 kopje shtesë të Aventador për shkak të zjarrit në anijen e ngarkesave

admin