5.8 C
Skopje, NM
22/10/2021
DailyNews.mk
Maqedoni Përzgjedhjе nga redaktori

Shahpaska: Të dhënat nga regjistrimi janë të domosdoshme për krijimin e politikave në interes të qytetarëve

Regjistrimi është operacioni më masiv, më i gjerë, më i besueshëm statistikor dhe aspak politik, i cili është një tregues i rëndësishëm i situatës në të cilën ndodhet popullata, beson Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska. Këto të dhëna nga regjistrimi, thekson, janë të nevojshme që të mund Qeveria por edhe Ministria me të cilën udhëheq të krijojnë politika që do t’i përgjigjen nevojave të qytetarëve.

“Regjistrimi është operacion statistikor, jo një çështje politike. Ne si vend 20 vjet nuk kemi të dhëna themelore që na nevojiten, neve si Qeveri, ndërsa veçanërisht si Ministri e Punës dhe Politikës Sociale. Gjatë krijimit të politikave tona dhe miratimit të zgjedhjeve ligjore dhe miratimit të vendime që duhet t’i plotësojnë nevojat e qytetarëve, ju duhet ta njihni strukturën e qytetarëve. Ajo që ka rëndësi për ne është numri i të punësuarve, sa është niveli i papunësisë, sa është përqindja e grave të përfshira në tregun e punës, a është përqindja e familjeve me një prind, sa janë shfrytëzues të ndihmës minimale, sa prej tyre janë të aftë të angazhohen aktivisht në tregun e punës”, tha Shahpaska.

Ajo është e bindur se duke i respektuar protokollet për mbrojtje nga pandemia, regjistrimi nuk është asgjë më e rrezikshme se aktivitetet tona të përditshme, shkuarja në punë, blerja e ushqimit, shkuarja te mjeku.

“Të gjithë regjistruesit që kalojnë në trajnimin e rregullt me ​​të cilin duhet të trajnohen se si ta kryejnë regjistrimin sigurisht që kanë trajnim shtesë në pjesën e protokolleve dhe masave mbrojtëse – të mbajnë maskë mbrojtëse, vizor, dezinfektues, të mbajnë doreza. Në atë mënyrë, duke e mbrojtur veten e tyre, gjithashtu i mbrojnë qytetarët që shkojnë në regjistrim, tha Ministrja Shahpaska pas vizitës së Qendrës ditore për personat me aftësi të kufizuara në Berovë.

Related posts

KSHZ hedh poshtë ankesat e partisë “E majta” në Maqedoni

Admin

Shilegov e paralajmëroi dislokimin e Hekuranës, Çimentores dhe industrisë tjetër të rëndë nga Shkupi

Admin

Dimitrov: Politika e vetos krijon ambient negativ dhe është investim në bërjen e armiqësisë

Admin

Analizë/ Votat e Besës mund të bëjnë dallimin në Tearcë, por kanë peshë të caktuar edhe në Gostivar, Çair dhe Strugë

Admin

Funksionar i lartë i LSDM-së: Nëse bie Shkupi, bie edhe Qeveria e Zaevit

Admin

Bexheti falenderon strukturat e partisë për fitoren madhështore në Saraj

Admin

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com