24 C
Los Angeles
November 27, 2021
DailyNews – MK
Maqedoni

Së paku një dozë vaksinë për të gjithë të punësuarit në sektorin publik dhe ato shëndetësor

Shkup, 17 nëntor – Të gjithë të punësuarit në sektorin publik në vetqeverisjen lokale, që të paraqiten në punë dotë duhet të paraqesin patjetër vërtetim për së paku një dozë të pranuar të vaksinës, vërtetim se e ka kaluar virusin në 45 ditët e fundit apo edhe test negativ jo më të vjetër se 72 orë, informon Zhurnal.

Këto janë propozimet e Komisionit për Sëmundje Ngjitëse i ka sjellë në takimin e sotëm.

Siç tha Filipçe, nga këto masa janë përjashtuar vetëm personat me sëmundje të ralla imunologjike.

“Këto janë gjendje të rralla imunologjike për çka ne do të dalim me listë të sëmundjeve”, tha Filipçe.

Komisioni gjithashtu propozon vaksinim të obliguar për të gjithë të punësuarit në sektorin shëndetësor.

Këto masa do të hyjnë në fuqi 10 ditë pasi Qeveria t’i miratojë, në mënyrë që qytetarët të kenë afat për t’u vaksinuar

Propozimi është që për këto masa të marin mbështetje edhe nga kompanitë private.//Zhurnal.mk

Related posts

Familja që u shua në tragjedinë në Bullgari

admin

MSH: Janë rivaksinuar 47 për qind e qytetarëve të rritur, 70.937 e kanë marrë dozën e tretë

admin

Bieber: Për momentin është në interesin e Maqedonisë që të ketë qeveri efektive

admin