12.3 C
Skopje, NM
17/10/2021
DailyNews.mk
Ekonomi

Rroga mesatare në nëntor 27.588 denarë

Rroga mesatare neto e paguar mujore për të punësuar, në nëntor 2020, ishte 27.588 denarë dhe është për 7 për qind më e lartë në krahasim me muajin e njejtë të vitit paraprak. Bruto rroga mesatare, ndërkaq, është 41.141 denarë dhe është për 7,4 për qind më e lartë në krahasim me nëntorin e vitit 2019.

Sipas të dhënave të Entit shtetëror për statistika, rritja e rrogës mesatare i referohet, para së gjithash, rritjes së neto rrogës së paguar mesatare për të punësuar në sektorët Art, argëtim dhe rekreacion për 11,2 për qind, Veprimtari të mbrojtjes shëndetësore dhe sociale 11,2 dhe Arsim për 9,5 për qind.

Ulja e rrogës mesatare në krahasim me muajin e kaluar është vërejtur në sektorët Furnizim me energji elektrike, gaz, avull dhe klimatizim për 4,1 për qind, Furnizim me ujë, mënjanim të ujërave të mbetura, menaxhim me mbeturina dhe veprimtari për sanim të ambientit 3,6 dhe Objekte për akomodim dhe veprimtari servisore me ushqim për 3,4 për qind.

Related posts

Gazpromi rus po e thellon krizën energjetike në Evropë

Admin

Drejtori i Doganës së Kosovës flet për operacionin kundër rrjetit të kontrabandës – malli kishte destinacion një vend të BE-së

Admin

Përmes fintekut, në Kosovë janë kursyer 140 deri në 250 mijë euro

Admin

Reshjet të mirëseardhura për bujqësinë, nga java e ardhshme kushte optimale për mbledhjen e rekoltës

Admin

Bitcoin vazhdon të rritet, kriptovaluta i afrohet 60 mijë dollarëve

Admin

Angelovska Bezhoska – Bërnz: Pavarësi dhe profesionalitet i Bankës Popullore për ruajtjen e stabilitetit makroekonomik dhe financiar

Admin

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com