14.9 C
Los Angeles
December 6, 2021
DailyNews – MK
Maqedoni

Regjistrohen 656 raste me Kovid-19, 273 të shëruar dhe 13 të vdekur

Shkup, 10 nëntor – Në 24 orët e fundit nga 3.597 testime, janë regjistruar 656 raste të reja me Kovid-19. Janë shëruar 273 pacientë, ndërsa 3 persona kanë vdekur, kumtoi Ministria e Shëndetësisë.

Nga të sapoinfektuarit 257 janë në Shkup, Manastir 38, Kumanovë 34, Prilep 31, Shtip 30, Kavadar 27, Tetovë 26, Veles 24, Koçan 23, Ohër dhe Kriva Pallankë nga 18, Strumicë, Negotinë dhe Dellçevë – nga 13, Gjevgjeli – 12, Kratovë – 11, Radovish – 10, Resnjë, Probishtip dhe Demir Hisar – nga tetë, Strugë – gjashtë, Kërçovë, Shën Nikollë, Krushevë dhe Makedonska Kamenica – nga katër, Berovë, Vinicë, Bogdanci dhe Demir Kapi – nga tre.

Të shëruar janë regjistruar në Shkup – 153, Kumanovë – 20, Koçan – 16, Prilep – 14, Kavadar – 12, Veles – 10, Manastir, Shtip dhe Kriva Pallankë – nga 6, Tetovë dhe Negotinë – nga katër, Dellçevë – tre, Strumicë, Strugë, Gjevgjeli, Radovish, Vinicë, Probishtipë dhe Krushevë – nga dy, Gostivar, Ohër, Resnjë, Kratovë dhe Demir Hisar – nga një.

Katër persona të moshës 67, 76, 80 dhe 86 vjeçare kanë vdekur në Shkup, dy të vdekur janë nga Kumanova (65 dhe 70) dhe nga një i vdekur nga Gjevgjelia (71), Kavadari (84), Ohri (76), Prilepi (71), Radovishi (70), Shën Nikolla (83) dhe Shtipi (74). Të gjithë personat e raportuar kanë ndërruar jetë në spital.

Konform Regjistrit të personave të vdekur me diagnozë KOVID-19 nga Termini im janë raportuar tetë vdekje me datë të vdekjes nga 31.10.2021 deri më 08.11.2021. Janë regjistruar persona të vdekur nga Shkupi (4), Prilepi (1), Ohri (1), Kavadari (1) dhe Velesi (1) të moshës 49 deri në 89 vjeç, nga të cilët 2 kanë vdekur në shtëpi dhe 6 në spital.Janë bërë 3.597 teste përmes: ISHP-355, QSHP Shkup-79, QSHP Manstir-110, QSHP Prilep-52,QSHP Tetovë–86, QSHP Kumanovë-54, Klinika për sëmundje infektive dhe gjendje febrile-0, Mjekësia ligjore-0, laboratori në spitalin Kozle-0, KU Pulmologji me alergologji –0, SPQ 8 Shtatori-0, Instituti për mikrobiologji–377, Zhan Mitrev (Filipi i Dytë)-90, Avicena-124, Biotek-166, Sistina-64, laboratori Laor-100, Sinlab-15, Remedika-26, Pllodnost–45, Genea-7, Nikob lab-2508, VFV Medikal-46, Eli Medika-46, Rojal Medika–18, Spektra-ММ-4, Rapid Lab – 3, EPSH dhe EPSH (rapid test) – gjithsej 1.510.Deri më tani në vend janë bërë gjithsej 1.415.992 testime për Kovid-19.Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me Kovid në vendin tonë prej fillimit të pandemisë është 207.566, numri i pacientëve të shëruar është 191.922, i të vdekurve është 7.276, ndërsa numri i rasteve aktive është 8.368.Sipas analizave epidemiologjike për momentin, distribuimi sipas qyteteve është si në vijim:Distribuimi sipas qyteteve Të sëmurë (gjithsej), Raste aktive (gjithsej)

Shkup 90752, aktive 3822
Kumanovë 12565, aktive 410
Tetovë 11175, aktive 218
Prilep 9755, aktive 395
Gostivar 8029, aktive 38
Manastir 7907, aktive 580
Veles 7015, aktive 369
Kavadar 6556, aktive 351
Shtip 6364, aktive 261
Ohër 6245, aktive 214
Strumicë 5956, aktive 106
Kërçovë 4172, aktive 117
Strugë 3865, aktive 54
Koçan 3749, aktive 232
Gjevgjeli 2650, aktive 135
Negotinë 2470, aktive 96
Shën Nikollë 2059, aktive 89
Kriva Pallankë 1766, aktive 177
Radovish 1654, aktive 74
Resnjë 1631, aktive 72
Dibër 1453, aktive 3
Berovë 1304, aktive 59
Dellçevë 1249, aktive 106
Vinicë 1112, aktive 38
Probishtip 1081, aktive 76
Vallandovë 871, aktive 22
Kratovë 698, aktive 59
Bogdanci 607, aktive 28
Krushevë 568, aktive 28
Demir Hisar 535, aktive 67
Makedonski Brod 482, aktive 7
Demir Kapi 413, aktive 4
Makedonska Kamenica 381, aktive 52
Pehçevë 325, aktive 3
Dojran 152, aktive 6. 

Related posts

Përfundoi dita e parë e debatit në komision për Propozim-buxhetin për vitin 2022

admin

Dashtevski: Zgjedhjet kaluan qetë dhe në atmosferë korrekte dhe demokratike

admin

KSHZ: Deri në ora 10 sot kanë arritur shtatë ankesa nga partia TMRO

admin