11.8 C
Skopje, NM
24/09/2021
DailyNews.mk
Opinion

Raporti i progresit, dëshmoi se Europa më primare e ka krimin dhe korrupsionin se sa ‘njohjen reciproke’

Nga Fadil Maloku

1.Duke iu adresuar raportit të fundit të progresit për vendet e Ballkanit Perëndimor, ku zakonisht identifikohen sferat ku vendet e tranzicionit kanë dobësi të theksuara në konsolidimin e institucioneve si bartëse të transformimit të shtetësisë dhe proceseve integruese…

2.Edhe sivjet ky raport, përveç temave rreth korrupsionit, krimit të organizuar, lirive të medieve dhe atyre të njeriut në Shqipëri, ka identifikuar edhe një margaritar (që tashmë në mentalitetin (dez)integrues Europian është anakronik dhe i tejkaluar!) të ri që tërheqë vëmendjen e tyre(por, jo edhe tonën, ngaqë, ne e njohim vetën tonë!).

3.Margaritari i gjetur në raportin e progresit është ai i inateve, përçarjes, linçimit dhe denigrimit të kundërshtarit ideologjik me të gjitha mjetet demokratike (fyrjet nga më të ndryshme) dhe jodemokratike (demonizimi vend e pa vend i kundërshtarit)!

Duke pritur skanimin e gjendjes në Kosovë, jam shumë i bindur që të gjeturat e reja që do i has ky komision do jenë teresisht të njejta, për të mos thënë një copy paste e Shqipërisë!

Po e prejudikoj pakëz raportin, por, duke u nisur nga paradigma e njohur se; kemi mentalitet të njejté si shqiptar, është e natyrshme të presim edhe sindromin e njejtë! Por, Për Komisionin Europian, më të rëndësishme jan? luftimi i krimit, ai korrupsionit dhe i sundimit të ligjit, se sa bisedimet Serbinë!? 

Kjo nënkupton që Qeveria Hoti duhet të reflektoj më shumë lidhur me monotonine dhe shqetësimin që është duke e shkakuar me ripërsëritjen e sintagmes për “njohjen reciproke” me Serbinë. Sepse, Europës më shumë është kah i intereson luftimi i krimit e korrupsionit, se me na njohur Serbia!

Related posts

Të lumtë Albin, i tregove Serbisë se kush është Zot në konakun tonë

Admin

Për ju të sistemit gjyqësorë në Maqedoni të Veriut, ja çfarë nënkupton dygjuhësia në praktikë?

Admin

Dy nuset më të njohura të ISIS-it

Admin

S’ka hajgare me Albinin, reciprociteti po i troket në derë Vuçiqit

Admin

Jepni për artin

Admin

Fatmir BESIMI keni obligim ligjor e moral të jepni sqarime të detajuara , me sa vijon!

Admin

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com