13 C
Los Angeles
December 3, 2021
DailyNews – MK
Ekonomi Maqedoni

Qeveria shpalli gjendje krize në sektorin energjetik në kohëzgjatje prej 30 ditëve

Shkup, 9 nëntor – Qeveria në mbledhjen e sotme solli vendim për shpalljen e gjendjes së krizës në sektorin energjetik në kohëzgjatje prej 30 ditëve me kërkesë të Komisionit për ndjekjen e gjendjeve me furnizimin e energjisë elektrike të formuar nga Ministria e Ekonomisë.

Siç informoi ministri i Ekonomisë, Kreshnik Bekteshi në konferencën e sotme për media në Qeveri, vendimi është marrë në bazë të vlerësimit të Komisionit se ekziston rrezik për shkaktim të gjendjes së krizës për shkak të mungesës së energjisë elektrike dhe situatës në tregun e energjisë elektrike në bazë të raportit të përgatitur nga MEPSO për vlerësimin e stabilitetit të sistemit elektroenergjetik në Maqedoninë e Veriut për tremujorin e fundit të këtij viti.

Related posts

BQE: Rritja e numrit të investimeve të rrezikshme kërcënohet për ta shkatërruar stabilitetin e eurozonës

admin

Janev: Bullgaria i ka ndërmarrë të gjitha veprimet e nevojshme për të hetuar aksidentin

admin

Mjekët ndjehen të nënçmuar me bonusin prej 30 denarëve, u duket vetja si në “TOP-SHOP”

admin