15.8 C
Skopje, NM
13/06/2021
DailyNews.mk
Ekonomi Përzgjedhjе nga redaktori

Qeveria ka miratuar rebalancin e Buxhetit, deficiti do të jetë 8.4%

Qeveria në seancën e sontme të tetë ka miratuar konkluzionet nga mbledhja e Komisionit për Sëmundje Infektive pranë Ministrisë së Shëndetësisë me të cilat propozohen masa për parandalimin e përhapjes së koronavirusit KOVID-19, njoftoi Pres shërbimi qeveritar.

Informacioni më parë u konfirmua nga ministri i Shëndetësisë, Venko Filipce i cili tha se Qeveria i ka pranuar masat e propozuara të Komisionit për Sëmundje Infektive të cilat parashohin ndalimin e paraqitjes së këngëtarëve dhe Di-xhej-ve në të gjitha objektet hotelerike, kufizim të zërit të muzikës në 55 decibel dhe ulje të numrit të njerëzve të cilët mund të ulen në një tryezë në objektin hotelerik nga tani 12 të lejuar në katër.

“Në drejtim të uljes së rrezikut nga paraqitja dhe përhapja e KOVID-19, Qeveria ka pranuar dhe rekomanduar masat kufizuese të Komisionit: Nuk lejohet parqitje e këngëtarëve/ grupe muzikore/ Di-xhej në objektet hotelerike që shërbejnë pije dhe ushqim, përfshirë edhe pjesën e restoranteve të objekteve hotelerike për akomodim (hotele/motele), kufizohet niveli maksimal i zhurmës në objektet hotelerike në 55 decibel, në Protokollin për hapjen dhe funksionimin e objekteve hotelerike dhe Protokollin për hapjen dhe funksionimin e kafeneve kufizohet numri i lejuar maksimal i personave në një tryezë në 4 persona”, thuhet në njoftimin e Pres shërbimit qeveritar.

Siç theksohet në kumtesë, konform vendimit në protokollin për hapjen dhe funksionimin e objekteve hotelerike, fshihet pika 6 dhe zëvendësohet me “numri maksimal i personave në një tryezë kufizohet në 4 persona”, ndërsa në Protokollin për hapjen dhe funksionimin e kafeneve shtohet pikë e re: “numri maksimal i personave në një tryezë kufizohet në 4 persona”.

Nga Qeveria theksojnë se do të insistojnë në respektimin rigoroz të pikës 3 të Protokollit për hapjen dhe funksionimin e objekteve hotelerike dhe Protokollit për hapjen dhe funksionimin e kafeneve me të cilat nuk lejohet shërbimi i mysafirëve në bar dhe tavolinë.

“Qeveria poashtu pranoi pohimet e Komisionit për nevojën e respektimit të rreptë të ndalesës së punës në klubet e natës dhe diskoteka dhe nevojën për masa rigoroze nga ana e institucioneve kompetente në rast të shkeljes së ndalesës, theksohet në kumtesë.

Qeveria poashtu e miratoi rekomandimin e Komisionit për hapjen e kuzhinave shkollore për fëmijët me qëndrim të zgjatur ditor me respektim strikt të rregullave për praktikë të mirë prodhuese dhe higjienike të përcaktuar me Ligjin për sigurinë e ushqimit si dhe standardet HASSP dhe Protokollet për mbrojtje nga KOVID -19 me vërejtje që servimi i vakteve të realizohet në tryezat e shkollës duke mbajtur llogari që të mos vjen deri te përzierja e nxënësve nga paralele të ndryshme.

Ministrat në Qeveri sot miratuan edhe Raportin për punën e Komisionit për shqyrtimin e kërkesave të paraqitura nga themeluesi i shkollës për organizimin e orëve me prani fizike, për periudhën prej 29.09.2020 deri më 2.10.2020, theksohet mes tjerash në njoftimin e qeverisë.

Related posts

Analizë/ Rikthimi i SHBA-ve në Ballkan, sinjal i mirë për rajonin

NEFAIL EMINI

David Philips: Vetëm SHBA ka kapacitetin për të detyruar një marrëveshje Kosovë-Serbi

NEFAIL EMINI

Kërkesa globale për naftë pritet të rritet me 6% dhe të kthehet në nivelet parapandemike

NEFAIL EMINI

Optimizëm para samitit të BE-së, Shkupi shpreson Sofja të reflektojë nga presioni ndërkombëtar

NEFAIL EMINI

Në Mbretërinë e Bashkuar nis sot samiti i vendeve më të industrializuara

NEFAIL EMINI

Zëdhënësi i DASH: Ende nuk kami emrat e rinj në lidhje me listën e zezë për Ballkanin Perëndimor

NEFAIL EMINI

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More