39.8 C
Skopje, NM
29/07/2021
DailyNews.mk
Ekonomi Maqedoni TOP LAJM

Programerët me pagat më të larta në Maqedoni

Shkup, 21 korrik – Përsëri programerët janë me pagat më të larta në vendin tonë, ndërsa punonjësit e tekstilit me pagat më të ulëta, informon Zhurnal.

Sipas të dhënave që i publikoi Enti Shtetëror për Statistika, në krye me të ardhura më të larta qëndrojnë programerët.

Ata marin rreth 72 mijë denarë, që është rritje për 10% nga periudha e njejtë vitin e kaluar. Pas tyre menjëherë janë të punësuarit në farmaci, ku mesatarja është diku mbi 47 mijë denarë.

Më pas vijnë personat me veprimtari finansiare, telekomunikime, transporti ajror, menaxhimi me mbeturina dhe veprimtari menaxhuese.

Më të ulëta janë në industrinë e tekstilit. Në sektorin e prodhimit të tekstilit paga mesatare është diku 22,600 denarë, ndërsa te prodhimi i veshjeve diçka mbi 17,500 denarë.//Zhurnal.mk

Related posts

Milikije Halimi i jep fund problemit disa dekadash të ujit, Haraçina me uji pa ndërprerje

Admin

RMV/ Për herë të parë, sulmi ndaj mjekëve barazohet me sulmin ndaj personave zyrtarë

Admin

Lëvizja Besa zgjedhë strukturat e saj në Novosellë të Bogovinës, lëvizja po ritet

Admin

Mbeturinat dhe uji i pijshëm problem në komunën e Tearcës

Admin

Bashkia e Shkupit të premten me spërkatje kundër mushkonjave

Admin

VMRO: MPB nuk është funksionale, letërnjoftime nuk ka më shumë se 20 ditë

Admin

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More