23.8 C
Skopje, NM
19/09/2021
DailyNews.mk
Shqipëri

Presidenti Meta dekreton Edi Ramën si kryeministër

Presidenti Meta ka dekretuar emërimin e Edi Ramës si kryeministër të Shqipërisë.

Zyra e presidencës ka publikuar dokumentin që mban datën e djeshme që tregon dekretin i cili ka hyrë në fuqi menjëherë.

Me mandatimin e kryeministrit nga Presidenti, i pari qeverisë së re i paraqet për miratim Kuvendit, brenda 10 ditëve, programin politik të Këshillit të Ministrave së bashku me përbërjen e tij, raporton Top Channel.

Edhe pse është kryeministri që i dërgon për dekretim ministrat, fjalën e fundit e thotë kreu shteti, i cili duhet të shprehet brenda 7 ditëve.

Dekretet e miratuara nga Presidenti kalohen sërish nga kuvendi në një afat 10 ditë. Para fillimit të detyrës, Kryeministri, zëvendëskryeministri dhe ministrat do të betohen para Presidentit.

Vendimi i plotë:

Në mbështetje të neneve 93 dhe 96, pika 1, të Kushtetutës, pas zhvillimit të zgjedhjeve të përgjithshme për Kuvendin e Republikës së Shqipërisë të datës 25.04.2021, rezultati përfundimtar i të cilave është shpallur nga Komisioni Qendror i Zgjedhjeve përmes Vendimit nr. 21, datë 13.07.2021, të Komisionit Rregullator, sot më datë 10.09.2021, në fillim të Legjislaturës së X-të, pas thirrjes dhe zhvillimit të mbledhjes së parë të Kuvendit të porsazgjedhur, sipas propozimit me nr. 216 prot., datë 2.9.2021, të Partisë Socialiste të Shqipërisë, parti kjo që rezulton se ka shumicën e vendeve në Kuvend,

D e k r e t o j:

Neni 1

Zoti Edi Rama, emërohet Kryeministër i Republikës së Shqipërisë.

Neni 2

Ky dekret hyn në fuqi menjëherë.

Nr. Dekretit 13 210

Tiranë, më 10.09.2021

President i Republikës

Ilir Meta.

Related posts

Bilanci, sfidat dhe mirënjohja, Gjonaj mesazh pas lënies së detyrës në krye të Ministrisë së Drejtësisë

Admin

“Ja si të parandaloni Covid-in”! Ambasada e SHBA ndan mesazhin e epidemiologes amerikane që punon në Shqipëri

Admin

Një ditë do të dëgjojmë, se ‘puna e komisarit (Berishës) ishte loja’

Admin

I riu shtiret si polic para efektivëve

Admin

Tërmkolli për Osmanin: Duhet t’i tregojë dikush se nuk është koha për politikë në korridoret e OKB-së

Admin

Mbi 500 pacientë të infektuar me koronavirus po trajtohen në spitalet e Kosovës

Admin

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com