34.8 C
Skopje, NM
29/07/2021
DailyNews.mk
Ekonomi Maqedoni

Prej nesër fillon aplikimi për “Kovid 4” linjën kreditore

Shkup, 14 korrik – Prej nesër në ora 09:00 fillon aplikimi për kredi pa interes nga linja kreditore “Kovid 4”. Thirrja publike për këtë linjë kreditore u shpall më 7 korrik të vitit 2021 dhe do të zgjasë 20 ditë.

Siç kumtoi Banka zhvillimore, për kredi me mundësi për grant komponentë deri në 50 për qind gjegjësisht 15.000 euro mund të aplikojnë shoqata tregtare nga aktiviteti i hotelierisë, transportit, turizmit dhe industrisë së ngjarjeve; objektet shëndetësore private (ISHP), tregtarët individual (TI) dhe zejtarët të gjitha industrive. Njësitë ekonomike që përdorën fonde nga Masa 1 e grupit të pestë të masave ekonomike për mbështetjen financiare të pagave për shkurt dhe mars nga Drejtoria për të ardhura publike (DAP) dhe entitetet që përdorën një kredi nga “Kovid 3” nuk do të jenë në gjendje të përdorin një kredi nga “Kovid 4”. Subjektet që kanë përdorur një hua nga “Kovid 1” dhe / ose “Kovid 2” dhe nuk kanë detyrime të papaguara në ditën e aplikimit (15 korrik 2021) do të jenë në gjendje të përdorin një hua nga “Kovid 4”.

Vlera maksimale e kredisë është 30,000 euro, ndërsa shuma minimale e kredisë është 3,000 euro, periudha e hirit është deri në 12 muaj dhe periudha e ripagimit është deri në 42 muaj.

“Shuma e kredisë që mund të aprovohet për subjektet varet nga rënia e të ardhurave në vitin 2020, krahasuar me vitin 2019: subjektet me një rënie të të ardhurave prej 30 deri në 50 për qind mund të aplikojnë për një shumë maksimale të huasë prej: 15,200 denarë për tre muaj deri në numri i të punësuarve dhe subjekteve me një rënie të të ardhurave mbi 50 përqind mund të aplikojnë për një shumë maksimale të huasë prej 22,000 denarë për 3 muaj për numrin e të punësuarve”, informon Banka.

Shfrytëzuesit potencialë të kësaj linje kreditore duhet të kenë një rënie në të ardhura prej të paktën 30 përqind deri në vitin 2020 krahasuar me 2019, si dhe principalin dhe rezervat jo më pak se 33 përqind të shumës së kërkuar të kredisë. Parimi për të vendosur mbi shpërndarjen e fondit në dispozicion do të jetë “kush vjen I pari, shërbehet I pari”.

Shfrytëzuesit e kësaj linje kreditore do të jenë në gjendje të kërkojnë një përbërës granti deri në 50 përqind të shumës së kredisë. Subjektet që do të tregojnë një rritje të stafit në 2021 krahasuar me 2020 me të paktën pesë përqind, do të jenë në gjendje të përdorin një grant prej 20 përqind.

Njësitë ekonomike që tregojnë një rritje në të ardhurat totale prej të paktën 10 përqind gjatë së njëjtës periudhë do të jenë në gjendje të përdorin një grant prej 30 përqind. Subjektet që do të rrisin të dy personelin dhe të ardhurat totale, do të jenë në gjendje të përdorin një grant prej 50 përqind të shumës së kredisë.

Dorëzimi i kërkesë kreditore është në mënyrë elektronike në I mejl adresën kreditiranjecovid4@mbdp.com.mk

Related posts

Milikije Halimi i jep fund problemit disa dekadash të ujit, Haraçina me uji pa ndërprerje

Admin

RMV/ Për herë të parë, sulmi ndaj mjekëve barazohet me sulmin ndaj personave zyrtarë

Admin

Lëvizja Besa zgjedhë strukturat e saj në Novosellë të Bogovinës, lëvizja po ritet

Admin

Mbeturinat dhe uji i pijshëm problem në komunën e Tearcës

Admin

Bashkia e Shkupit të premten me spërkatje kundër mushkonjave

Admin

VMRO: MPB nuk është funksionale, letërnjoftime nuk ka më shumë se 20 ditë

Admin

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More