28.8 C
Skopje, NM
16/09/2021
DailyNews.mk
Bota Maqedoni Përzgjedhjе nga redaktori

Prej fillimit të pandemisë, rënie e dukshme e kërkesave për azil në BE

Zyra evropiane për azil, EACO, kumtoi se numri i aplikimeve për azil në BE dhe zonën e Shengenit është 31 për qind më i ulët në krahasim me periudhën e njejtë të vitit të kaluar, lajmëroi korrespondentja e MIA-s nga Brukseli.

Në gusht të këtij viti 40 mijë persona kërkuan azil në ndonjë vend të BE-së, që është 40 për qind më pak se në janar të këtij viti, kur numri ishte mbi 65 mijë, tregojnë të dhënat nga Zyra.

Prej fillimit të këtij viti gjithsej 295.075 persona kërkuan mbrojtje ndërkombëtare, për periudhën e njejtë në vitin 2019 numri është më i vogël për 31 për qind, që i referohet uljes së lëvizjes dhe mobilitetit për shkak të pandemisë globale të Kovid-19, thekson EACO.

Në gusht të këtij viti, numri më i madh i kërkuesve të azilit janë nga Siria, Afganistani, Venezuela dhe Kolumbia. Njëzet e gjashtë për qind e kërkuesve morën përgjigje pozitive në gusht, ndërsa 23 për qind në korrik.

Related posts

Nuk kam vdekur! Udhëheqësi taleban shfaqet në TV për të mohuar zërat për shkëmbim zjarri në Pallatin Presidencial me rivalët e tij

Admin

MMJPH: Filloi shënimi i Javës evropiane të mobilitetit 2021

Admin

Gjykata Penale: Nëse Rashkovski keqpërdor lejen për të dalë, atëherë do t’i caktohet paraburgim

Admin

Tre të vdekur në qendrën Kovid, ulet numri i kontrolleve

Admin

Zaev për Ballkanin e Hapur: Kosova si shtet i pavarur i ndërton qëndrimet e veta, ne i respektojmë ato

Admin

Maqedonia e Veriut dhe Kosova me kontroll të përbashkët doganor në vendkalimin kufitar hekurudhor Bllacë – Hani i Elezit

Admin

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com