23.8 C
Skopje, NM
19/09/2021
DailyNews.mk
Uncategorized

Пратениците изгласаа продолжување на кризната состојба и прва фаза од законот за попис

Со 61 глас „за“, без против и воздржани, Собранието ја изгласа одлуката за продолжување на кризна состојба во државата до 30 јуни 2021 година.

Кризната состојба е на сила од минатиот месец и ќе продолжи и во следните шест месеци, со одлука на Владата поради состојбата со коронавирусот.

Пратениците со 61 гласа „за”, без ниту еден глас против и без воздржани констатираа и дека Предлог-законот за попис на населението во прво читање е прифатлив и може да се проследи на натамошно читање.

Опозицијата не беше присутна во салата за време на гласањата.

Пописот треба да започне на 1 април следната година, а ќе го спроведува Државниот завод за статистика.

Related posts

South Korea designates arriving Afghans as ‘persons of special merit’

Admin

23,845 active cases with covid in Kosovo

Admin

Vucic receives invitation to attend enthronement of Metropolitan Joanikije in Montenegro

Admin

Diabetes and Covid 19: Self-care tips to manage the condition amid pandemic

Admin

Buckingham Palace garden visitors write bad reviews on TripAdvisor: ‘I feel robbed by royals’

Admin

Princess Beatrice opens up about living with dyslexia: Know all about the learning disorder

Admin

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com