19 C
Skopje, NM
12/04/2021
DailyNews.mk
Politika

Nuk ka kufizime për hyrje- daljet e shtetasve të Maqedonisë së Veriut në Shqipëri

Shkup, 7 prill – Zhurnal – Ambasada e Maqedonisë së Veriut në Tiranë përmes një shkrimi në Fejsbuk informoi se nuk ka kufizime për hyrje, dalje, transit ose qëndrim për shtetasit e Maqedonisë së Veriut të cilët udhëtojnë në Republikën e Shqipërisë ose kanë qëllim që ta shfrytëzojnë aeroportin në Tiranë.

“Shqipëria nuk ka kufizime në hyrje, dalje, tranzit ose qëndrim për shtetasit maqedonas në territorin e saj. I vetmi kufizim në Republikën e Shqipërisë është ndalimi i lëvizjes nga ora 20:00 deri në 06:00. Lëvizja në këtë periudhë bëhet me miratim paraprak qëndron në publikimin e Ambasadës.

Në mënyrë shtesë, jepen instruksione për ata të cilët e shfrytëzojnë aeroportin ndërkombëtar në Tiranë.

“Qytetarët e Republikës së Maqedonisë se Veriut që shfrytëzojnë Aeroportin Ndërkombëtar të Tiranës për të udhëtuar në një vend të tretë, së pari duhet të plotësojnë kushtet për hyrje në atë shtet. Edhe pse Shqipëria nuk kërkon test negativ për COVID19 si provë, karantinë, etj, mirëpo nëse destinacioni përfundimtar ka kufizime atëherë autoritetet shqiptare kërkojnë që ato të plotësohen, përndryshe nuk do të lejohet vazhdimi i udhëtimit”, theksohet në publikimin, i cili është publikuar në gjuhën shqipe dhe maqedonase.

Faqja e Fejsbukut të Ambasadës së Republikës së Maqedonisë së Veriut në Tiranë (https://www.facebook.com/MKembassyALB/ filloi të funksionojë këto ditë, ndërsa këtë personalisht e publikoi ambasadori Danço Markovski

Related posts

Analizë/ Edhe vota e fundit do të jetë përcaktuese për kryetarin e ri të Strugës

Nefail Emini

Editorial: Me ndihmën e ndërkombëtarëve të zbulohen përgjegjësit e pasaportave false!

Nefail Emini

Shkon në 25 mijë numri i të vaksinuarve në QS “Boris Trajkovski”

Nefail Emini

Zaev dhe opozita shqiptare arrijnë marrëveshje për “Shtetësinë”

Nefail Emini

Sela për Ademin: Të mos qëndrojnë prapa dyerve kur ne bëjmë takime

Nefail Emini

Kalendari i rregullativës tatimore – vegël e re e MF-së për rritjen e transparencës

Nefail Emini

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More