1 C
Skopje, NM
26/02/2021
DailyNews.mk
Politika

Në shkollat fillore në Çair vendosen paravanë mbrojtës për nxënësit

Komuna e Çairit përforcon mekanizmat mbrojtëse nga virusi Covid 19 në shkollat е saj fillore! Vendosen paravanë mbrojtës për nxënësit që ndjekin mësimin me prezencë fizike!

Bashkë me ministren e arsimit dhe shkencës znj. Mila Carovska nga ambientet e shkollës fillore “Hasan Prishtina” të udhëhequr nga drejtoresha Lulieta Qerimi, informuam rreth realizimit të projektit që po e realizojmë si komunë e Çairit për vendosjen e gjithsej 1950 paravaneve mbrojtëse që do të jenë në shërbim të nxënësve nga klasa e parë deri në klasën e tretë të të gjitha dhjetë shkollave fillore të Çairit të cilat mësimin e zhvillojnë me prani fizike gjatë kësaj periudhe të procesit të modifikuar edukativo – arsimor.

Qëllimi të cilin synojmë të arrijmë përmes realizimit të furnizimit të shkollave me këto pajisje është të rrisim nivelin e sigurisë shëndetësore tek fëmijët duke mundësuar mbrojtje më efikase nga rreziku i infektimit. Furnizimi me këto pajisje inovative kap vlerën prej 560 000 denarëve.

Komuna e Çairit ka fokus primar mirëmbajtjen e rregulltë të shkollave fillore dhe në këtë mision partner konstruktiv ka Ministrinë e Arsimit dhe Shkencës, si dhe donatorët privat.

Përforcojmë mekanizmat mbrojtës nga virusi Covid 19 në shkollat tona fillore! Vendosëm paravanë mbrojtës për nxënësit që…

Posted by Visar Ganiu – Faqja zyrtare on Monday, January 25, 2021

Related posts

Nënshkruhet marrëveshje për blerje të 100.000 vaksinave “Sputnik” nga Rusia

Zekirija Haxhiu

Grçeva: ASHAM ka refuzuar kërkesën e Qeverisë që të ndryshojë emrin

Zekirija Haxhiu

Joveski: Ka mundësi të ndryshohet masa e paraburgimit shtëpiak

Zekirija Haxhiu

Mbi 1000 aplikime për regjistrues dhe instruktorë

Zekirija Haxhiu

Opozita paralajmëron interpelancë ndaj Qeverisë Zaev

Zekirija Haxhiu

Strazhaj: Mbështetja nga Sllovakia ndaj Maqedonisë për fillim të negociatave me BE-në është shumë e qartë

Zekirija Haxhiu

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More