19 C
Skopje, NM
12/04/2021
DailyNews.mk
Politika

Karakaçanov: Maqedonia nuk do të anëtarësohet në BE, derisa nuk çlirohet nga komplekset jugosllave

“Retorika anti-bullgare në Maqedoni vazhdon për shkak komplekseve të vjetra, që u krijuan gjatë kohës socialiste. Fatkeqësisht, për momentin në Maqedoni sundon elitë politike e cila e ka filluar karrierën gjatë Jugosllavisë komuniste, kur Bullgaria prezantohej si armiku kryesor”.Këtë e ka thënë ministri i Mbrojtjes së Bullgarisë, Krasimir Karakaçanov, sipas të cilit Maqedonia e Veriut nuk do të anëtarësohet në BE nëse nuk çlirohet nga komplekset jugosllave.“Në dekadat e fundit, politikanët maqedonas nuk kanë arritur të çlirohen nga kompleksi jugosllav dhe nga dëshira për të krijuar identitet të ri për popullin e tyre, ata vazhduan me politikat anti-bullgare”, tha Karakaçanov në një intervistë për “Trud”.

Sipas tij, maqedonasit vendosën ta “mashtrojnë” Sofjen me nënshkrimin e marrëveshjes për fqinjësi të mirë në vitin 2017.
“Retorika anti-bullgare në Maqedoni vazhdon për shkak komplekseve të vjetra, që u krijuan gjatë kohës socialiste. Fatkeqësisht, për momentin në Maqedoni sundon elitë politike e cila e ka filluar karrierën gjatë Jugosllavisë komuniste, kur Bullgaria prezantohej si armiku kryesor”.

Këtë e ka thënë ministri i Mbrojtjes së Bullgarisë, Krasimir Karakaçanov, sipas të cilit Maqedonia e Veriut nuk do të anëtarësohet në BE nëse nuk çlirohet nga komplekset jugosllave.

“Në dekadat e fundit, politikanët maqedonas nuk kanë arritur të çlirohen nga kompleksi jugosllav dhe nga dëshira për të krijuar identitet të ri për popullin e tyre, ata vazhduan me politikat anti-bullgare”, tha Karakaçanov në një intervistë për “Trud”.

Sipas tij, maqedonasit vendosën ta “mashtrojnë” Sofjen me nënshkrimin e marrëveshjes për fqinjësi të mirë në vitin 2017.

Ai thotë se pas nënshkrimit të marrëveshjes Maqedonia nuk ka ndërruar asnjë fjalë në librat shkollor, në të cilat sipas tij, ka informacione të pasakta për historinë e Bullgarisë.

Related posts

Analizë/ Edhe vota e fundit do të jetë përcaktuese për kryetarin e ri të Strugës

Nefail Emini

Editorial: Me ndihmën e ndërkombëtarëve të zbulohen përgjegjësit e pasaportave false!

Nefail Emini

Shkon në 25 mijë numri i të vaksinuarve në QS “Boris Trajkovski”

Nefail Emini

Zaev dhe opozita shqiptare arrijnë marrëveshje për “Shtetësinë”

Nefail Emini

Sela për Ademin: Të mos qëndrojnë prapa dyerve kur ne bëjmë takime

Nefail Emini

Kalendari i rregullativës tatimore – vegël e re e MF-së për rritjen e transparencës

Nefail Emini

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More