22.8 C
Skopje, NM
30/07/2021
DailyNews.mk
Ekonomi Përzgjedhjе nga redaktori

Pesë fakte interesante nga ekonomia zvicerane

– Zvicra ka GDP-në e dytë më të madhe per capita në botë.
– Mbi 99% e kompanive zvicërane janë ndërmarrje të vogla dhe të mesme (më pak se 250 të punësuar).
– Bujqësia kontribuon vetëm 0.7% në GDP-në e saj, ndërsa sektori i shërbimeve zë 74%.
– Zvicra është eksportuesi kryesor i orëve në botë. Sipas qeverisë zvicërane, vendi eksporton orë dhe produkte të orës me një vlerë prej më shumë se $21 miliardë në vit.
– Zvicra ka normën më të ulët të TVSH-së në Europë. 8% vendoset për shumicën e mallrave dhe shërbimeve, 3.8% për shërbimet e akomodimit dhe 2.5% për nevojat themelore./Alsat

Related posts

Forumi ekonomik: Lidhshmëria infrastrukturore kyçe për zhvillimin e rajonit, përveç vullnetit politik

Admin

Forumi ekonomik/ Një ekonomi – zero dogana, 100 për qind tregti të lirë dhe zero pengesa për lëvizjen e qytetarëve

Admin

Komuniteti i biznesit kërkon mos të ketë pritje në kufi dhe vetëm një leje pune

Admin

Ministri Hoxha njofton për projektin e radhës të përfunduar me sukses

Admin

Ulet çmimi i ngrohjes qendrore në Shkup

Admin

Azeski: Zaevi, Rama dhe Vuçiqi treguan liderizëm politik

Admin

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More