1 C
Skopje, NM
05/03/2021
DailyNews.mk
Përzgjedhjе nga redaktori Politika

Osmani dhe Gallouej nënshkruajnë marrëveshje për tregëti, partneritet dhe bashkëpunim

Ministri i punëve të jashtme Bujar Osmani dhe ambasadorja e Mbretërisë së Bashkuar, Raçell Gallovej, sot në MPJ ka nënshkruar marrëveshje për parnteritet, tregëti dhe bashkëpunim mes dy vendeve, informon Zhurnal.

Me këtë marrëveshje, siç thonë nga MPJ, rregullohen marrdhëniet tregtare mes dy vendeve pas daljes së Mbretërisë së Bashkuar nga Bashkimi Evropian.

“Marrëveshja paraqet bazë ligjore të marrdhënieve të ardhshme tregtare mes dy vendeve, të cilat për momentin po zhvillohen në përputhje me marrëveshjen për stabilizim dhe asocim mes Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe Bashkimit Evropian. Me të sigurohet vazhdimësi e tërësishme të marrdhënieve tregtare pa ndryshime të kushteve të deritanishme dhe do të zbatohet pas përfundimit tëperiudhës së ardhshme të dakorduar mes BE-së dhe Mbretërisë së Bashkuar, e cila për momentin është paraparë më 31 dhjetor 2020”, thonë nga MPJ.//Zhurnal.mk

Прес конференција на министерот Бујар Османи и амбасадорката Рејчел Галовеј

MPJ Bujar Osmani para mediave!Прес конференција на министерот Бујар Османи и амбасадорката Рејчел Галовеј

Posted by TV21 on Thursday, December 3, 2020

Related posts

Komisioni i Punëve të Jashtme të PE-së e miratoi Raportin për përparimin e Maqedonisë së Veriut

Zekirija Haxhiu

Pas miratimit të Konceptit për arsim fillor, vijon përpilimi i programeve të reja mësimore

Zekirija Haxhiu

Qeveria e kënaqur nga votimi i besimit, opozita edhe më tej e sfidon shumicën parlamentare

Zekirija Haxhiu

Prej sot çertifikatat e lindjes mund t’ua sjellë në shtëpi edhe postjeri

Zekirija Haxhiu

Spasovski: Po zhvillohet hetim në Prokurori për Mijallkovin

Zekirija Haxhiu

Analistët për Zhurnal: Votëbesimi i Qeverisë dëshmoi se nuk ka tjetër shumicë

Zekirija Haxhiu

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More