19 C
Skopje, NM
12/04/2021
DailyNews.mk
Përzgjedhjе nga redaktori Politika

Karantinë 14 ditë për personat që vijnë nga Afrika

Ministria e Shëndetësisë njoftoi se Komisioni për Sëmundje Infektive do të propozojë karantinë të detyrueshme 14-ditore në shtëpi për njerëzit që vijnë nga të gjitha vendet e Afrikës.

Deri në këtë moment në vend, siç theksohet, ende nuk është detektuar prania e llojit afrikanojugor të virusit.

Gjatë ditës së nesërme, Akademia e Shkencave dhe Arteve e Maqedonisë (ASHAM) do të kryejë analizën e shtupave të dy pacientëve pozitivë me kovid, të cilët janë kthyer nga një udhëtim në Zanzibar. Pacientët menjëherë janë hospitalizuar pasi u janë paraqitur simptomat e para të virusit SarsKov2.

Ministria e Shëndetësisë dhe Komisioni për Sëmundje Infektive, konform pasqyrës aktuale epidemiologjike dhe analizat e Institutit të Shëndetit Publik, nuk e përjashtojnë mundësinë e miratimit të rekomandimeve për masa të reja me qëllim të parandalimit të përhapjes së mëtejshme të Kovid-19. U bëjmë apel qytetarëve që t’i respektojnë detyrimisht masat dhe protokollet shëndetësore, siç janë mbajtja e maskës, mbajtja e higjienës së duarve dhe mbajtja e distancës”, qëndron në komunikatë.

Related posts

Analizë/ Edhe vota e fundit do të jetë përcaktuese për kryetarin e ri të Strugës

Nefail Emini

Editorial: Me ndihmën e ndërkombëtarëve të zbulohen përgjegjësit e pasaportave false!

Nefail Emini

Shkon në 25 mijë numri i të vaksinuarve në QS “Boris Trajkovski”

Nefail Emini

Zaev dhe opozita shqiptare arrijnë marrëveshje për “Shtetësinë”

Nefail Emini

Sela për Ademin: Të mos qëndrojnë prapa dyerve kur ne bëjmë takime

Nefail Emini

Kalendari i rregullativës tatimore – vegël e re e MF-së për rritjen e transparencës

Nefail Emini

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More