31.8 C
Skopje, NM
22/06/2021
DailyNews.mk
Politika

Pendarovski mesazh brucoshëve: Para jush janë vitet më të mira të jetës, mësoni dhe shoqërohuni

Në Fakultetin Juridik “Justiniani i Parë” në Universitetin “Sh. Cirili dhe Metodi ”në Shkup sot u mbajt ora e parë akademike, në prani të presidentit Stevo Pendarovski, Rektorit të UCM prof. Nikolla Jankulovski, prorektorë, dekanit të Fakultetit Juridik, prof. Dr. Goran Koevski, si dhe profesorë dhe studentë.

Presidenti Pendarovski theksoi se sot ai ka kënaqësinë dhe nderin e veçantë, si ish profesor dhe ish student në Fakultetin Juridik, të përshëndesë studentët dhe t’u urojë atyre studime të suksesshme.

“Universiteti Shën Cirili dhe Metodi, si më i vjetri në vendin tonë, ka prodhuar kuadro për dekada, të cilët me njohuritë dhe aftësitë e tyre janë konkurrues në tregun e punës në vendin tonë dhe jashtë saj. Nga Fakulteti i Drejtësisë në UCM, ku pata nderin të formoj arsimin tim, vijnë juristë, avokatë, gjyqtarë, politologë, politikanë, gazetarë, të cilët kishin dhe kanë rolin e tyre në procesin e transformimit të Republikës së Maqedonisë të Veriut në shtet modern, demokratik dhe shtet të prosperuar”, tha Pendarovski.

Ai foli edhe për pandeminë e cila e ndryshoi përditshmërinë e njerëzve.

“Nuk ka atmosferë të zakonshme në konviktin studentor. Sidoqoftë, jeta duhet të vazhdojë dhe të gjithë duhet të përshtatemi”, tha Pendarovski.

Ai u rekomandoi studentët të shfrytëzojnë çdo moment për të fituar njohuri dhe kur nuk mund ta bëjnë këtë me praninë fizike, të përdorin teknologjitë e reja. Pendarovski u tha studentëve se vitet më të mira të jetës së tyre janë para tyre, kur ata do të studiojnë dhe shoqërohen dhe u uroi atyre studime të suksesshme.

Rektori Jankulovski potencoi se një nga përgjegjësitë më të mira në mandatin e tij të parë ishte t’u drejtohej studentëve fillestarë. Ky nderim i përkiste atij edhe në fillim të mandatit të tij të dytë.

Related posts

Televizioni bullgar: Nuk priten ndryshime në qëndrimet e Sofjes

NEFAIL EMINI

Pa marrëveshje me Sofjen, Shkupi nuk mund të shpresoj çelje të negociatave me BE

NEFAIL EMINI

Sot mbahet mbledhja e Këshillit të BE-së, shanset për Maqedoninë janë shumë të vogla

NEFAIL EMINI

Pas revokimit, Azeski u falënderua për bashkëpunimin dhe i uroi zhvillim të shpejtë Malit të Zi

NEFAIL EMINI

Kryetari i Kuvendit Xhaferi në Sesionin e tetë plenar të AP-së të PBEJL-së në Antali

NEFAIL EMINI

Krivokapić dërgon një meshazh për sërbët dhe malazetët pas miratimit të rezolutës për Srebrenicës

NEFAIL EMINI

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More