15.8 C
Skopje, NM
13/06/2021
DailyNews.mk
Ekonomi

Oda Ekonomike Amerikane e vlerëson pozitivisht miratimin e Projektligjit për Shërbimet e Besuara në Transaksionet Elektronike

Oda Ekonomike Amerikane në Kosovë njofton se e mirëpret aprovimin e sotëm nga ana e Qeverisë të Projektligjit për Identifikimin Elektronik dhe Shërbimet e Besuara në Transaksionet Elektronike.

Komiteti i Ekonomisë Dixhitale i Odës Ekonomike Amerikane në Kosovë përgjatë viteve ka argumentuar nevojën e hartimit të kornizës së duhur ligjore, i cili përveç se do t’i kontribuonte zhvillimit të ekonomisë dixhitale, e gjithashtu do të zvogëlonte edhe barrën administrative për transaksione elektronike me palë.

“Po ashtu, Projektligji në fjalë do të ndikojë edhe në rritjen e efikasitetit të proceseve të biznesit duke reduktuar në mënyrë të ndjeshme kostot, ndërsa bashkë me rritjen e sigurisë në transaksionet elektronike do t’u ofronte bizneseve një bazë më të madhe të konsumatorëve. Në fund, Oda Ekonomike Amerikane shpreh besimin e saj që edhe Kuvendi i Kosovës do të aprovojë në kohë të shpejtë Projektligjin për Identifikimin Elektronik dhe Shërbimet e Besuara në Transaksionet Elektronike”, është thnënë në komunikatën e OEAK.

Related posts

Kërkesa globale për naftë pritet të rritet me 6% dhe të kthehet në nivelet parapandemike

NEFAIL EMINI

Në Mbretërinë e Bashkuar nis sot samiti i vendeve më të industrializuara

NEFAIL EMINI

SHBA, rriten çmimet e mallrave të konsumit

NEFAIL EMINI

Rusia, një shtet i dobët në aspektin ekonomik dhe demografik

NEFAIL EMINI

Banka Botërore ngriti parashikimin e saj për rritjen ekonomike në botë

NEFAIL EMINI

Kompanitë gjermane kanë investuar gati 25 miliardë euro në sektorin energjetik të Turqisë

NEFAIL EMINI

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More