22.4 C
Los Angeles
November 30, 2021
DailyNews – MK
Bota

Një kopje e Kushtetutës amerikane shitet për 43 milionë dollarë

Një kopje e rrallë e Kushtetutës amerikane është shitur për 43.2 milonë dollarë në një ankand.

Ky njëherësh ka qenë çmim rekord për një dokument historik.

Identiteti i blerësit nuk është bërë i ditur.

Dokumenti i blerë është vetëm një prej 1 1 kopje të Kushtetutës së nënshkruar më 17 shtator 1787, në Sallën e Pavarësisë nga themeluesit e Amerikës.

Sipas udhëheqësve të ankadit, ky dokument është planifikuar të shitet për 15 deri në 20 milionë dollarë.

Një grup prej rreth 17,000 investitorësh të valutave digjitale nuk ka arritur të fitojë ankadin.

Grupi, KushtetutaDAO, ka thënë se ka mbledhur 40 milionë dollarë për të blerë dokumentin, në iniciativën më të madhe të financimit nga një grup njerëzish.

Related posts

BE-ja: Azerbajxhani dhe Armenia të ruajnë armëpushimin

admin

Kina dhe 14 shtete të tjera nënshkruan marrëveshjen më të madhe botërore për tregti

admin

Pak mundësi që vaksina të jetë gati për Krishtlindje

H S