33.8 C
Skopje, NM
25/07/2021
DailyNews.mk
Bota

Në SHBA ndërpritet regjistrimi i popullsisë

Gjykata e Lartë e SHBA-së ka vendosur që ta lejojë administratën e presidentit amerikan, Donald Tramp ta ndërpresë para afatit regjistrimin e popullatës, i cili kryhet çdo dhjetë vjet dhe i cili u shkel këtë vit me disa ndërprerje për shkak të pandemisë, katastrofave natyrore dhe vendimeve të gjykatave.

Vendimi i Gjykatës Supreme e ngriti pyetjen se kur do të përfundojë regjistrimi dhe nëse do të numërohen me saktësi pakicat, emigrantët, të varfrit dhe të tjerët, duke pasur parasysh se numri i tyre është zvogëluar edhe në regjistrimet e mëparshme.

Në bazë të të dhënave të Regjistrimit përcaktohen sa vende në Kongresin amerikan marrin secili shtet federal, dhe se si shpërndahen 1.500 miliardë dollarë shpenzimet federale çdo vit.

Koalicioni i autoriteteve lokale dhe organizatave joqeveritare me padi ka kërkuar që regjistrimi të kryhet deri në fund të tetorit, duke thënë se regjistrimi i pakicave dhe grupeve të tjerë do të jetë i paplotë nëse regjistrimi përfundon kaq herët.

Gjykata e Lartë vendosi që regjistrimi të ndërpritet, pa dhënë arsye për këtë, ndërsa gjyqtarja Sonia Sotomajor, në një mendim të veçantë, nuk ishte dakord me vendimin e gjykatës, duke vlerësuar se pakicat dhe të tjerët “do të ngarkohen në mënyrë jo proporcionale për çfarë do lloji të pasaktësisë”.

Related posts

Presidenti kroat tallet keq me serbët

Admin

Sërish përmbytje dhe dramë në Belgjikë: Uji bart vetura, përrenjtë në rrugë

Admin

Vriten dy ushtarë turq në Siri

Admin

110 të vdekur pas reshjeve të mëdha në Indi

Admin

Ligjvënësit amerikanë kërkojnë që Olimpiada më 2022 të mos mbahet në Pekin

Admin

CDC: Varianti Delta, mes sëmundjeve më ngjitëse që shkenca njeh

Admin

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More