34.8 C
Skopje, NM
22/06/2021
DailyNews.mk
Përzgjedhjе nga redaktori Rajoni

Në mungesë të kuorumit nuk kalon Kodi Civil i Kosovës

Projekt Kodi Civil i Republikës së Kosovës, në mungesë të kuorumit nuk ka kaluar në seancën e Kuvendit të Kosovës.

Më 28 vota për, dy kundër dhe dy abstenime nuk ka kaluar Projekt Kodi Civil.

Ndryshe, në seancën e sotme të Kuvendit të Kosovës, është paraqitur për shqyrtim dhe miratim në lexim të parë Projekt Kodi Civil i Kosovës, rezultat i punës së gjatë i Ministrisë së Drejtësisë e mbështetur edhe nga Zyra e Bashkimit Evropian në Kosovë “Mbështetje Kodit Civil-Faza 2”.

Ministri i Drejtësisë̈ nga radhët e AAK-së, Selim Selimi në ekspozenë̈ e tij para deputetëve, ka thënë̈ se përmes këtij Projekt Kodi synohet rregullimi dhe harmonizimi i dispozitave ligjore të së drejtës civile, si ligjit të marrëdhënieve të Detyrimeve, Ligjit të Pronësisë̈ dhe të drejtave tjera sendore, Ligjit të Familjes dhe Ligjit të Trashëgimisë̈.

Ndërkaq, reagime të shumta ka pasur edhe nga ana e deputetëve të Kuvendit të Kosovës, pasi Projekti Kodi Civil i Republikës së Kosovës, parasheh edhe martesat mes gjinisë së njëjtë.

Related posts

Sekretari i Shtetit Blinken drejt Evropës për Konferencën e Libisë

NEFAIL EMINI

Kina u ka kërkuar bankave që të ndalojnë transaksionet me monedha virtuale

NEFAIL EMINI

Televizioni bullgar: Nuk priten ndryshime në qëndrimet e Sofjes

NEFAIL EMINI

Ministri i Jashtëm kroat: Është koha që Evropa t’i heqë vizat qytetarëve të Kosovës

NEFAIL EMINI

Ivca Daçiq: Është shumë e vështirë të arrihet një konsensus me Kosovën

NEFAIL EMINI

Bitcoin shënon një tjetër rekord negativ

NEFAIL EMINI

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More