1.8 C
Skopje, NM
25/10/2021
DailyNews.mk
Ekonomi

Në Eurozonë kryesojnë Gjermania dhe Holanda për performancë

Shteti i Gjermanisë dhe Holandës kryesuan zonën me shifrat më të larta të PMI prej 66.6 dhe 64.7. Disa vende të tjera gjithashtu shënuan rritje të forta në mars, transmeton albinfo.ch.

Indeksi i Menaxherëve të Blerjes (PMI) të sektorit të prodhimit të Eurozonës postoi një rritje të shpejtë në mars me përmirësimin e kushteve të funksionimit në shkallën më të madhe në gati 24 vitet e mbledhjes së të dhënave.

PMI shënoi rritje 62.5 në mars nga 57.9 në shkurt, thuhet në raportin e kompanisë globale e të dhënave me bazë në Londër, duke shtuar se ekonomia prodhuese e Eurozonës “pati një performancë jashtëzakonisht të fort” muajin e kaluar.

“Indeksi tani është regjistruar mbi nivelin 50 pa ndryshimin që ndan rritjen nga tkurrja për 9 muaj rresht”, thuhet më tej.

Gjermania dhe Holanda kryesuan zonën me shifrat më të larta të PMI prej 66.6 dhe 64.7. Disa vende të tjera gjithashtu shënuan rritje të forta në mars.

Raporti paralajmëroi në lidhje me furnizimin dhe problemet logjistike duke thënë se “kohët mesatare për shpërndarjen e inputeve u zgjatën me një normë të paparë” mes sfidave në “burimet e inputeve për shkak të mungesës së produkteve”.

Sfidat logjistike në lidhje me masat e marra kundër pandemisë së re të koronavirusit vazhduan në mars.

Këto probleme rritën kostot, veçanërisht në Austri, Gjermani dhe Holandë, thuhet në vazhdim.

Chris Williamson, ekonomisti kryesor i biznesit në IHS Markit tha se: “Imazhi është i dobët, megjithatë, nga ndërprerjet rekord të zinxhirit të furnizimit, ka të ngjarë të përkeqësohet më tej nga vonesat që vijnë nga bllokimi i Kanalit të Suezit”.

“Çmimet tashmë po rriten me ritmin më të shpejtë për një dekadë pasi kërkesa tejkalon furnizimin, duke rezultuar në një treg të shitësve për shumë mallra”, tha Williamson.

Related posts

Kovaçevski: Ka mjaftueshëm energji elektrike për amvisëritë, çmimi ngelet i njëjtë

Admin

Paga mesatare në gusht 28.642 denarë

Admin

Vazhdon mbështetja shtetërore për kooperativat bujqësore

Admin

Ngjarje përfundimtare nga projekti “Mbështetje për zhvillim të kooperativave bujqësore”

Admin

Do të shpallet një tender për REK Manastir, ofrohet pak thëngjill

Admin

LSM kërkon rritje të pagave përndryshe do të rritet varfëria

Admin

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com