11.8 C
Skopje, NM
24/09/2021
DailyNews.mk
Ekonomi Përzgjedhjе nga redaktori

“Ndihmuam biznesin e vogël”, Ahmetaj: Politika sociale rezultoi me sukses, kemi rritje të ekonomisë

Ministri i Rindërtimit, Arben Ahmetaj ka analizuar situatën ekonomike në Shqipëri duke theksuar se tashmë ka një rritje të shpejtë pas karantinës. Ahmetaj bëri bilancin e vendeve të humbura të punës, duke theksuar se në 1 janar ishin 686 mijë e 97 të punësuar, teksa në qershor u shënuan 673 mijë e 147 të puënsuar. Ai tha se brenda 1 muaji janë rikuperuar shumica e vendeve të punës, nga ato 40 mijë që u humbën. ”Biznesi i vogël është ndihmuar me ulje të procedurave, barrës fiskale, dhe është konkretizuar me rritjen e fitimit. 16.8 milionë dollarë- 40 milionë dollarë është rritur fitimi i tatueshëm.

Janë mbështetur nga dy paketat pa përfshirë paketën e papunësisë dhe ndihmës ekonomike, pa to, vetëm me paketa direkte, 237 mijë qytetarë, individë që kanë pësuar humbje të të ardhurave. Politika sociale që kalonin vështirësi prej pandemisë, ka rezultuar me sukses. Pavarësisht cinizmit. Dhe praktikisht në korrik dhe gusht patëm rritje të konsumit duke u reflektuar tek rritja e TVSH. Ka dhe një tymnajë tjetër që sot vlen të davarritet, që është në këndvështrimin tim e qëllimshme.

Qershori i 2020 ka sot të regjistruar aktivë në listë pagesa 673 mijë e 147 të punësuar. Kemi hyrë në 1 janar me 686 mijë e 97 të punësuar. Gjithë tymaja se humbëm 100 mijë vende pune. Po njeh rritje të shpejtë të pandemisë. Goditja ishte në mars-prill. Pa ata që nuk u lejuan të punojnë, 40 mijë u humbën. Dhe u rikuperuan disa më pas brenda 1 muaji.”- tha Ahmetaj.

Related posts

“Vjelja e mollëve të Prespës” nga 25 deri më 27 shtator

Admin

Besimi: Obligacioni strukturor 10 vjeçar për konsolidim fiskal të komunave

Admin

Rajoni juglindor më së shumti merr pjesë në krijimin e bruto vlerës së shtuar në bujqësi

Admin

Mitreska: Politika monetare është një nga shtyllat e rimëkëmbjes së ekonomisë

Admin

Zaev dhe Besimi do t’i propozojnë Propozim-ndryshimet e Ligjit për financimin e komunave

Admin

Analizë: Edhe 30 milion euro për zhvillim të zonave kufitare Maqedoni e Veriut – Bullgari

Admin

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com