15.8 C
Skopje, NM
27/10/2021
DailyNews.mk
Bota Përzgjedhjе nga redaktori Rajoni

Ministri Di Maio, vizitë në Kosovë/ BE të blejë vaksina për Ballkanin

Ministri i jashtëm italian, Luigi Di Maio vizitoi ditën e sotme Kosovën, si dhe trupat italiane që shërbejnë në kuadër të KFOR-it.

“Italia nuk është tërhequr pas në këtë situatë të vështirë dhe ka dërguar kontributin e saj në mbështetje të autoriteteve të Kosovës, në luftën kundër Covid-it. Ashtu siç po i kërkojmë Komisionit Evropian përshpejtimin e blerjes së vaksinave për përfitimin e qytetarë italianë, tani e konsideroj të rëndësishme dhe urgjente që Komisioni, përveç iniciativave të planifikuara tashmë, të marrë përsipër një iniciativë të dedikuar posaçërisht për blerjen
drejtpërdrejt dhe sa më shpejt të jetë e mundur të doza të mëtejshme të vaksinimit për popullsitë e Ballkanit Perëndimor”, tha Di Maio.

“Siç i shpjegova Komisionerit Varhelyi, një iniciativë e ngjashme do të lejonte: Së pari mbulim adekuat dhe në kohë të vaksinimit në vendet e Ballkanit Perëndimor, në interes të Evropës e veçanërisht të Italisë, në dritën e kontakteve intensive midis komunitetet e vendeve tona. Së dyti, dhënia e një sinjali të rëndësishëm të afërsisë dhe solidaritetit konkret të partnerëve tanë në Ballkan është në përputhje me mbështetjen tonë për rrugën evropiane të këtyre vendeve”, shtoi ministri, duke sqaruar se së treti, një iniciativë e tillë synon edhe shmangien që boshllëku evropian të plotësohet nga aktorë të tjerë.

Related posts

Është zyrtare – largimi i kancelares Angela Merkel

Admin

Aksion i përbashkët europiano-amerikan: Arrestohen 150 persona, konfiskohen 31 milionë dollarë

Admin

Zgjidhja e problemit të kaosit në trafik, aeroportet italiane dhe ato franceze me infrastrukturë për taksitë fluturues

Admin

Gruaja e parë me ngjyrë në Bundestag – kush është Awet Tesfaiesus

Admin

Barbel Bas zgjidhet presidente e re e Bundestagut

Admin

Inteligjenca amerikane: Shteti Islamik mund ta sulmojë SHBA-në

Admin

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com